Kayseri OSB'de GES'ten elektrik üretimi yıllık 110 milyon kilovatsaate yaklaştı

- Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan: - "Güneşimizi, verimliliğe ve enerjiye dönüştürmek akılcı bir yatırımdı. Biz de bu yatırımı dev bir tesis ile sanayicimize ve şehrimize kazandırdık"

09 Haziran 2021 Çarşamba 14:33
Kayseri OSB'de GES'ten elektrik üretimi yıllık 110 milyon kilovatsaate yaklaştı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, OSB'de Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile üretilen elektriğin yıllık 110 milyon kilovatsaate yaklaştığını bildirdi.

Nursaçan, yazılı açıklamasında, yenilenebilir enerjiye verdikleri önemin karşılığını hem OSB hem de Türkiye olarak aldıklarını belirtti.

OSB'de GES sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken Nursaçan, OSB yönetiminin yanı sıra sanayicinin de çatı GES'lerle yenilenebilir enerjiye yöneldiğini dile getirdi.

Güneş enerjisinden elektrik üretiminin Kayseri OSB'de yıllık 110 milyon kilovatsaate yaklaştığını aktaran Nursaçan, "Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün yatırımlarıyla 2020 yılındaki elektrik üretimimiz 69 milyon kilovatsaate ulaştı. Yap-işlet-devret ile yaptırılan GES'te ise 20 milyon kilovatsaati aşkın üretim söz konusu. Sanayicilerimizin yaptırdıkları çatı GES'lerle üretimimiz 110 milyon kilovatsaati buluyor." ifadelerini kullandı.

GES yatırımlarıyla enerjideki dışa bağımlılığın azalmasına katkı sunduklarını vurgulayan Nursaçan, hayata geçirdikleri GES projelerinin OSB Müdürlüğüne 2020 yılında 10 milyon 828 bin dolar gelir getirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin, dünyanın en iyi güneş alan ülkelerinden olduğunun altını çizen Nursaçan, "Güneşimizi, verimliliğe ve enerjiye dönüştürmek akılcı bir yatırımdı. Biz de bu yatırımı dev bir tesis ile sanayicimize ve şehrimize kazandırdık. Bu yatırımla gelecek yıllarda OSB'mizin alt ve üst yapısına harcayacağımız bir gelir kapımız oldu. Bundan sonra da çevremizi koruyacağız ve çevreci enerji kaynaklarını değerlendireceğiz. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için bu tür yatırımları yaygınlaştırmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.