Kayseri Serbest Bölge'ye GES kurulması çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı ve Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'ye Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması için fizibilite çalışmalarını değerlendirdiklerini bildirdi.Belediyeden yapılan...

09 Haziran 2021 Çarşamba 13:17
Kayseri Serbest Bölge'ye GES kurulması çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı ve Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'ye Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması için fizibilite çalışmalarını değerlendirdiklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Palancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyüknalbant ve Genel Müdür Mustafa Leba, güneş enerjisi santrali fizibilite çalışmaları için yetkililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Palancıoğlu, Kayseri'nin bir bölge şehri olduğunu, kalkınması ve gelişmesiyle çevre illere de katkı sağladığını belirtti.

Serbest Bölge'de bina çatılarına GES kurulması için fizibilite çalışmasını değerlendirdiklerini aktaran Palancıoğlu, "Kayseri üretim ve sanayi şehridir. Bu, sadece Kayseri için değil, çevresi için de bir kazançtır. Her bölge hem üretim hem de ticareti yapamaz. Kayseri bu iki değeri gerçekleştirmektedir. Kayseri, kurum ve kuruluşları ile bir bütündür. Yerel yönetimlere düşen görev bu gelişmeye ve büyümeye paralel olarak yatırım ve hizmetlerde bulunmaktır. Yatırımcının önünü açmak ve teşvik etmektir." ifadelerini kullandı.

Palancıoğlu, Serbest Bölge'de yapılacak GES yatırımının sanayicilere ve bölge hissedarlarına büyük faydası olacağını sözlerine ekledi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.