Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dolu 5 bin dekar ekili alana zarar verdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dün etkili olan dolunun ekili arazilerde zarara neden olduğu bildirildi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Karakuyu, Şerefiye ve Örenşehir...

11 Haziran 2021 Cuma 17:56
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dolu 5 bin dekar ekili alana zarar verdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dün etkili olan dolunun ekili arazilerde zarara neden olduğu bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Karakuyu, Şerefiye ve Örenşehir mahallelerinde dün etkili olan dolu ekili arazilere zarar verdi.

İl Müdürü Mustafa Şahin, doludan zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, bölgede etkili olan dolunun yaklaşık 5 bin dekar alanda zarara neden olduğunu belirtti.

Ekiplerin bölgede Ziraat Odası ile hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydeden Şahin, devlet destekli tarım sigortaları ile çiftçilerin ürünlerinin teminat altına alındığını ve zararlarının karşılandığını belirtti.

Şahin, doludan zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
KayseriTarımDoluZiraat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.