KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Kayseri'nin ihracat rakamlarını değerlendirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yeni tip koronavirüse rağmen Kayseri'nin ihracat rakamlarında geçen yılı yakalayarak geçtiğini belirtti.Büyüksimitci, yazılı açıklamasında, Türkiye...

01 Aralık 2020 Salı 15:52
KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Kayseri'nin ihracat rakamlarını değerlendirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yeni tip koronavirüse rağmen Kayseri'nin ihracat rakamlarında geçen yılı yakalayarak geçtiğini belirtti.

Büyüksimitci, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Kayseri'nin ekim ayı ihracatının 2019 yılının aynı ayına göre yüzde 14 arttığını belirten Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"TÜİK rakamlarına göre Kayseri'nin 2020 ekim ayı ihracatını, 2019 ekim ayına göre yüzde 14,22 artırmış durumdayız. Aynı dönemde Türkiye'nin ihracatı yüzde 5,6 artmış durumda. 2020 eylül ayına göre artış oranımız ise yüzde 3,17. Türkiye'nin ilk 10 aylık toplam ihracatı eksi 9,11'de kalırken biz Kayseri olarak ihracatımızı 0,55 artırmayı başardık. Bu verilerle ihracatta geçen yılı bir miktar da olsa geçmiş durumdayız."

Kayseri'nin iller arası sıralamada tekrar 10. sıraya çıktığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, "Öncelikli hedefimiz 10. sıradaki yerimizi pekiştirmek daha da üst sıralara çıkmak olacaktır. Ben bu vesile ile bu zor dönemde ülkemiz ekonomisine katkı veren tüm sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
İhracatKAYSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.