Kırıkkale'de küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine çıkarılması hedefleniyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine...

03 Mart 2021 Çarşamba 10:13
Kırıkkale'de küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine çıkarılması hedefleniyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında küçükbaş hayvan sayısının 5 yılda 200 bine çıkarılması hedefleniyor.

Vali Yunus Sezer, Bahşılı ilçesine bağlı Çamlıca köyünde projeden yararlanan muhtar Cemal Gündoğdu'yu ziyaret etti. Ahırda incelemelerde bulunan Sezer, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz'dan proje hakkında bilgi aldı.

Sezer, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün öncülüğü, valiliğin koordinasyonuyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün takibinde sürdürülen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin gerçekleştiği alanları görmek için köye geldiklerini söyledi.

Kırıkkale'de projeye çok büyük talep olduğunu aktaran Sezer, "Şu ana kadar da 703 çiftçimizin başvurusu var. Bu başvurular değerlendiriliyor. Bir taraftan da projeden yararlanmaya hak kazanan üreticilerimiz de koyunlarını almaya başladılar. Kırıkkale küçükbaş hayvancılığı seven bir il. Hedefimiz şu anda 145 bin olan küçükbaş hayvan mevcudumuzu 200 bine çıkarmak. Önümüzde yaklaşık 5 yıllık bir süreç var." diye konuştu.

Üretici Cemal Gündoğdu da projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Sezer ve beraberindekiler daha sonra aynı köyde Emin Başbuğ'a ait tarlada çörekotu ekimi programına katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.