"Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi" mezuniyet töreni

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: - "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi, kadın istihdamına ortam sağlayan projelerden birisi" - "Kadınlarımızın, atların bakımında becerilerine ilave olarak, at yetiştiriciliğini de başarılı bir şekilde yürüteceklerine inanıyorum"

11 Ocak 2018 Perşembe 12:56

ANKARA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi'nin kadın istihdamına ortam sağlayan projelerden olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın, atların bakımında becerilerine ilave olarak, at yetiştiriciliğini de başarılı bir şekilde yürüteceklerine inanıyorum." dedi.

Fakıbaba, Bakanlık, Türkiye Jokey Kulübü ve Türkiye İş Kurumu iş birliğiyle hayata geçirilen Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi'nin 2. Dönem mezuniyet törenine katıldı.

Toplumsal gelişim ve dönüşümün baş mimarının kadınlar olduğuna işaret eden Fakıbaba, milli ve manevi değerlerde kadının her zaman el üstünde tutulduğunu söyledi.

Fakıbaba, kadınların aktif rol almadığı projelerin gerçek anlamda başarıya ulaşmış olamayacağını belirterek, "Kadın elinin değmediği hiçbir iş tamamlanmış değildir. Kadınların ekonomik hayata etkin katılımı, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın en önemli parametrelerinden biridir. Kırsal kalkınmada da sürdürülebilirliği sağlayabilmek için kadınların bu alanda aktif rol alması gerektiği apaçık bir gerçektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de istihdamın üçte birini, tarımdaki istihdamın ise yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğunu ifade eden Fakıbaba, kadınların özellikle hayvancılık konusunda başarılı olduklarına dikkati çekti.

- Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyisleri

Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor Projesi'nin de kadın istihdamına ortam sağlayan ve sertifikalı eğitimlerle mesleki beceri kazandıran projelerden olduğunu dile getiren Fakıbaba, şunları kaydetti:

"İngiltere, Fransa, Avustralya, Amerika ve İrlanda gibi ülkelerde lisanslı kadın seyis oranı yüzde 80 ile 95 arasında değişirken maalesef Türkiye'de lisanslı kadın seyislerimizin oranının çok düşük olması bu projenin ne kadar önemli bir proje olduğunu ortaya koymaktadır. Projeyi Elazığ'da başlattık ve hipodromu olan 8 ilimize yaygınlaştırdık. Bu iller, Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Şanlıurfa. 'Atlar Emin Ellerde' sloganıyla gerçekleştirilen projeyle 110 kadınımız hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri alarak, Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyisleri olmayı başarmışlardır. Kadınlarımızın, atların bakımında becerilerine ilave olarak, at yetiştiriciliğini de başarılı bir şekilde yürüteceklerine inanıyorum."

Fakıbaba, daha sonra 8 ilde eğitimleri birincilikle tamamlayan kadın seyislere belgelerini verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.