Kuyumculuk Sektörü Taksitlerin Kaldırılmasına Tepkili

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, kuyum sektöründe taksit imkanının BDDK tarafından kaldırılmasına tepki gösterdi.

16 Ağustos 2018 Perşembe 12:07
Kuyumculuk Sektörü Taksitlerin Kaldırılmasına Tepkili

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, Ankara Esnaf Odaları Birliği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündeminde kuyum sektöründe taksitlerin kaldırılmasıydı.

Çavuşculu yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

Biz kuyumcular olarak; Türk Milletinin gelenek ve göreneğinde olan doğum, sünnet düğünü, söz kesimi, nişan ve düğünlere takı amaçlı ürünler üretmekte ve satmaktayız.

Aynı zamanda halkımızın yine gelenek ve göreneğinde; iyi veya kötü günlerinde ihtiyaç duymaları halinde aile fertleri, akraba, eş dost arasında yardımlaşmak amacıyla altın takılar borç verilip borç alınmaktadır (faizsiz) . 

Halkımıza yukarıda bahsetmiş olduğumuz özel günlerinde kendilerine ya da aile fertlerine, akrabalarına, dostlarına; doğum ve sünnet düğünlerinde en az bir çeyrek ve bir çocuk künyesi gibi takılar, söz, nişan ve düğünlerde ise; birer yüzük, saat, bir çift alyans, bir çift küpe, kolye, gerdanlık ve bilezik gibi katma değerli ürünler satılmaktadır.

Türk Kuyumcu imalatçıları ve perakende satıcıları olarak, taksitin kaldırılması bizlerin işlerinin düşmesine neden olabileceği, gibi yukarıda bahsettiğimiz gibi halkımız da özel günleri için altın takılarını alamayacak ya da almakta zorlanacaklardır. Gelin, damat ve aynı zamanda aileler arasında mahcubiyet duygusu ortaya çıkacaktır.

Sonuç olarak kuyumda 4 taksitin kaldırılması yerine taksit sayısının 9 ya da 12 taksite çıkarılmasının yerinde olacağını düşünmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız da; aile birliğinin, evlilik kurumunun önemini her zaman belirtmektedir. Bu takılar alınmadığı zaman aileler ve çiftler arasında büyük sorunlar olabilir. Altın takısız düğün olmaz.

Kredi kartı taksitleri sayesinde bu alışverişler daha rahat yapılacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK’ın desteklerini bekliyor, BDDK’nın bu yönetmeliği tekrar gözden geçirerek kuyumculuk sektörünün ve halkımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.