Meme protezinin emzirme sürecine olumsuz etkisi bulunmuyor

- Medicana International Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Buğçe Ballıoğlu Güney: - "Silikon varlığının gebelik ve emzirme sürecine herhangi olumsuz etkisi yoktur. Cerrahi esnasında süt bezleri ve süt kanallarına hiçbir müdahale yapılmaz ve zarar verilmez"

05 Ağustos 2022 Cuma 10:18
Meme protezinin emzirme sürecine olumsuz etkisi bulunmuyor

ANKARA (AA) - Medicana International Ankara Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Buğçe Ballıoğlu Güney, meme protezi taktırmak isteyen annelerin, emzirme konusunda tedirginlik yaşadığını belirterek, "Silikon varlığının gebelik ve emzirme sürecine herhangi olumsuz etkisi yoktur." ifadesini kullandı.

Hastaneden ​​​​​​​yapılan açıklamaya göre, Güney, Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meme protezi taktırmak isteyen annelerin, emzirme konusunda tedirginlik yaşadığını anımsatan Güney, silikon varlığının gebelik ve emzirme sürecine herhangi olumsuz etkisi olmadığını belirtti. Güney, "Cerrahi esnasında süt bezleri ve süt kanallarına hiçbir müdahale yapılmaz ve zarar verilmez." ifadelerini kullandı.

Silikon protezlerin kansere neden olduğu iddialarına da değinen Güney, silikon protezlerin kanser riski taşımadığını kaydetti.

Güney, silikon protezlerin, çok nadir görülebilen ALCL isimli lenfatik bozuklukla ilgili hastalığa neden olabildiğine işaret ederek, "Bu hastalık genellikle cerrahi sonrası ortalama 5-7 yılda memede ani şişme ile ortaya çıkar. Pürtüklü protezlerde bu risk yaklaşık 1/30.000’dir. Tedavide kapsülün çıkarılması yeterli olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Silikon varlığının mamografi, ultrasonografi ve MR gibi görüntüleme yöntemleriyle yapılan çekimlerde etkili olmadığına da dikkati çeken Güney, görüntüleme yöntemlerinin proteze zarar vermediğini, çekim yapacak kişiye protez varlığı hakkında bilgi verilmesi gerektiğini belirtti.

Yağ enjeksiyonuyla meme büyütme uygulaması hakkında da bilgi veren Güney, şunları kaydetti:

"Meme büyütme adaylarının genellikle zayıf olmaları ve vücutlarında yeterli yağ bulunmaması kısıtlayıcı bir faktördür. Yağ enjeksiyonları genellikle asimetri, dekolte bölgesinin doldurulması gibi rötuş durumlarında kullanılmaktadır. Ayrıca yağ enjeksiyonları sonrası oluşabilecek kireçlenme görüntüleme yöntemlerini etkileyebilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.