Mitsubishi Electric, patent başvurularında "küresel üçüncülük" aldı

- Şirket, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün verilerine göre, geçen yıl uluslararası patent başvurularında Japonya'da birincilik, küresel çapta ise üçüncülük elde etti

12 Mart 2021 Cuma 14:08
Mitsubishi Electric,  patent başvurularında

İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, 2020 yılı uluslararası patent başvurularında Japonya'da birinci, küresel çapta üçüncü oldu.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamada, şirketin, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (World Intellectual Property Organization-WIPO) verilerine göre, geçen yıl uluslararası patent başvurularında Japonya'da birinci, küresel çapta ise üçüncü olduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu başarının kaynağı olarak, Mitsubishi Electric'in fikri mülkiyeti, Ar-Ge ile beraber stratejik çok önemli bir iş kaynağı olarak konumlandırması gösterildi.

Küreselleşme stratejisi doğrultusunda yoğun bir şekilde patent başvurularında bulunan Mitsubishi Electric'in Japon firmaları arasında arka arkaya 6 yıl boyunca birinci olduğu, uluslararası çapta ise yedi yıl boyunca ilk 5'e girme başarısını gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, patent başvurularının, son yıllarda özellikle IoT (Internet of Things / Nesnelerin İnterneti) ve yapay zeka destekli çözümlerine yoğunlaştığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.