MÜSİAD Konya'da Türkiye-Afrika ilişkilerini konuşacak

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği 9-10 Mayıs'ta Konya'da "Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu"nu düzenleyecek

07 Mayıs 2018 Pazartesi 14:35
MÜSİAD Konya'da Türkiye-Afrika ilişkilerini konuşacak

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 9-10 Mayıs'ta Konya'da "Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu"nu düzenleyecek.

MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin küresel vizyon çerçevesinde yurt dışındaki ağını genişletme çalışmaları sürerken, 2018 yılını "Afrika Yılı" ilan eden MÜSİAD, Türkiye'nin Afrika'ya yönelik ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalara devam ediyor.

Bu çerçevede Konya şube ev sahipliğinde 9-10 Mayıs'ta Konya Dedeman Otel'de düzenlenecek "Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu"na, Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın yanı sıra 33 Afrika ülkesinden büyükelçiler ve iş insanları katılacak.

Programda, "Afrika ve Türkiye'de Yatırım ve Ticaret Fırsatları" ile "Afrika ve Türkiye Arasında Ticaret Finansmanı ve Yatırım Hukuku" konu başlığı ile düzenlenecek panellerin yanı sıra yüzyüze görüşmeler düzenlenerek Türk yatırıcımlar ile Afrika ticaret temsilcileri bir araya getirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Başkan Kaan, Afrika'nın MÜSİAD ve Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir konumda yer aldığını belirtti.

Kaan, şunları kaydetti:

"Afrika kıtası, barındırdığı fırsatlar ve yatırım olanakları açısından Türkiye ekonomisi için önemli bir yer tutuyor. Son dönemlerde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz, Afrika'ya yönelik önemli açılımlar gerçekleştirdi. Bizler de MÜSİAD olarak bu açılımın bir parçası olmayı ve ülkemize ekonomik anlamda katkı sunmayı hedefliyoruz."

MÜSİAD'ın Afrika çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, "MÜSİAD olarak 2018 yılını Afrika yılı ilan ettik. Bu projemizdeki muradımız, gerek kültürel gerekse dini bağlarımızın kuvvetli olduğu Afrikalı kardeşlerimiz ile ticari olan münasebetimizi ihya etmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.