Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

- "2022 ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdük. Sanayideki büyüme yüzde 7,8 oldu, bu performansla sanayinin payı, gayrisafi yurt içi hasılada yüzde 29, istihdamda yüzde 22, ihracatta yüzde 95'e ulaştı"

31 Ağustos 2022 Çarşamba 17:42
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, büyüme rakamlarını değerlendirdi:

ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin 2022'nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdüğünü belirterek, "Sanayideki büyüme yüzde 7,8 oldu, bu performansla sanayinin payı, gayrisafi yurt içi hasılada (GSYH) yüzde 29, istihdamda yüzde 22, ihracatta yüzde 95'e ulaştı." ifadesini kullandı.

Varank, Twitter hesabından bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin sanayi öncülüğünde büyümeye, katma değer ve istihdam oluşturmaya devam ettiğine dikkati çeken Varank, "2022 ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüdük. Sanayideki büyüme yüzde 7,8 oldu, bu performansla sanayinin payı, GSYH'da yüzde 29, istihdamda yüzde 22, ihracatta yüzde 95'e ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.