Sanofi’nin Girişimcilik Programı ‘PharmUp’ta yeni dönem başlıyor

- Endeavor iş birliğinde gerçekleşecek yeni dönem takvimine göre, başvurular 10 Nisan 2021'e kadar yapılabilecek

11 Mart 2021 Perşembe 14:23
Sanofi’nin Girişimcilik Programı ‘PharmUp’ta yeni dönem başlıyor

İSTANBUL (AA) - Sanofi, Girişimcilik Programı PharmUp’ın ikinci döneminin başladığını açıkladı.

Sanofi'den yapılan açıklamada, Endeavor iş birliğinde gerçekleşecek yeni dönem takvimine göre, başvuruların 10 Nisan 2021 tarihine kadar www.sanofi.com.tr üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Yeni dönemin kategorilerinin Akıllı Sağlık Cihazları ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve hızlı test araçları), Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Dijital Sağlık ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Dönüşüm olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık dikeyinde çalışan, ölçeklenebilir, geliştirilebilir ve sürdürülebilir fikirlerin hayat bulduğu programda seçilecek girişimler için mentorluk desteği ve eğitimler içeren 3 aylık hızlandırma dönemi başlayacak. Bu dönem sonrasında ürünlerini olgunlaştıran startuplar Temmuz ayında gerçekleştirilecek programın final gününde (Demo Day) sektörün önde gelen isimlerine projelerini tanıtma şansı bulurken somut çözümü olan projelere Sanofi ile iş birliği fırsatı sunulacak."


- İlk dönem başarıyla tamamlanmıştı


Açıklamada, PharmUp’ın ilk yılında hızlandırma programına katılmaya hak kazanan 5 girişimcinin, 5 aylık bir sürede çalışma ve hazırlıklarını tamamladığı hatırlatıldı.

Demo Day etkinliğinde sunumların ardından jüri üyeleri tarafından belirlenen PharmUp birincisinin, hastane enfeksiyonlarının erken evrede ve hızlı tanısı için hasta başı enfeksiyon tanı cihazı geliştiren Aksense olduğu aktarılan açıklamada, Aksense'nin, özellikleriyle dünyada bir ilk olma özelliği de taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, Jüri Özel Ödülü’nü ise dijital verilerin DNA’da şifrelenmesi, arşivlenmesi ve pratik geri okunmasına yönelik platform teknolojisi geliştiren HiDNA'nın aldığı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.