SEDAŞ, Sakarya'daki yatırım projelerine hız veriyor

SAKARYA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), enerji ihtiyacı artan kentteki çalışmaları kapsamında 372 kilometrelik havai hat çekti, yer altı şebekesinin uzunluğunu 75 kilometreye çıkardı.SEDAŞ'tan yapılan açıklamada, yatırım...

06 Haziran 2022 Pazartesi 10:21
SEDAŞ, Sakarya'daki yatırım projelerine hız veriyor

SAKARYA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), enerji ihtiyacı artan kentteki çalışmaları kapsamında 372 kilometrelik havai hat çekti, yer altı şebekesinin uzunluğunu 75 kilometreye çıkardı.

SEDAŞ'tan yapılan açıklamada, yatırım ve altyapı çalışmalarına odaklanan şirketin, bir yılda kent merkezinin yanı sıra ilçe ve köyler dahil olmak üzere şehrin tamamında bitirilen projelerle enerji ihtiyacının karşılanmasını sağladığı belirtildi.

Firmanın, şebeke, trafo postası, armatür, direk ve kabin montajları ile ek tesis çalışmalarına ağırlık verdiği aktarılan açıklamada, tesis çalışmaları sonucu 75 kilometre yer altı hattı ve 372 kilometre havai hat şebekesinin yanı sıra 92 trafo postası, 10 bin 278 direk, 9 bin 335 armatür ve 23 mono blok kabinin montajlarının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, SEDAŞ'ın, enerji müsaadesi başvurusunda bulunan 350'ye yakın müşteriye ait tesis çalışmalarını bitirdiği ve resmi kurumlar ile müşterilerden gelen şebeke deplase taleplerini karşıladığı belirtildi.

Şirketin, bakım çalışmaları kapsamında yenilenen alçak gerilim havai hattı uzunluğunun 98 kilometre olduğu aktarılan açıklamada, "5,8 kilometrelik enerji nakil hattı, 4,8 kilometrelik orta gerilim şebekesi ve 0,6 kilometrelik yer altı aydınlatma şebekesi de yenilendi. Kent genelinde tamamı yeni 2 bin 471 direk ve bin 134 armatür takılmasının yanı sıra mevcut armatürlerin de bakımları tamamlandı. Damga ayar sürelerinin dolduğu tespit edilen toplamda 25 bin 874 elektrik sayacı da yenisiyle değiştirilip yıl boyu ölçü devre kontrolleri yapıldı." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, firmanın bir yılda tamamladığı yatırım, bakım ve saha faaliyetleri sonucu 2022'nin ilk çeyreğinde Sakarya'daki şikayet sayılarının yüzde 57 oranında azaldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Tüketici taleplerinin daha kısa sürede çözümlenmesi konusunda 7 ayrı noktada konuşlandırılan operasyon yöneticiliklerine, Söğütlü-Ferizli ve Yenikent bölgelerini kapsayan Karaman Operasyon Yöneticiliği de geçtiğimiz yıllarda dahil oldu. Bölgelerin yüz ölçümü, hat uzunluğu, coğrafi yapısı, ihtiyaçları, tüketim değerleri gibi kritik parametrelere göre değerlendirilerek hayata geçirilen operasyon yöneticilikleri, müşteri odaklı hizmet anlayışıyla Sakarya iline hizmet veriyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.