Sivas'ta ihracat son 6 aylık süreçte geçen yıla oranla yüzde 24,44 arttı

SİVAS (AA) - Sivas'ta ihracatın son 6 aylık süreçte geçen yıla oranla yüzde 24,44 arttığı bildirildi.Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, haziran-kasım ayları arasında yapılan ihracat rakamlarını değerlendirdi....

13 Aralık 2020 Pazar 15:43
Sivas'ta ihracat son 6 aylık süreçte geçen yıla oranla yüzde 24,44 arttı

SİVAS (AA) - Sivas'ta ihracatın son 6 aylık süreçte geçen yıla oranla yüzde 24,44 arttığı bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, haziran-kasım ayları arasında yapılan ihracat rakamlarını değerlendirdi.

2020 yılının ilk 5 ayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgına bağlı ihracatta ciddi düşüş yaşandığını aktaran Eken, son 6 aylık süreçte ise geçen yıla oranla yüzde 24,44'lük artış olduğunu belirtti.

Kovid-19 tedbirlerinin hayata geçirildiği nisan ve mayıs aylarında geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta 4 milyon 600 bin dolar düşüş yaşandığına dikkati çeken Eken, şunları kaydetti:

"2020 yılının haziran-kasım aylarında 41 milyon 680 bin dolar ihracatın yapıldığı Sivas'ta geçen yılın aynı döneminde ise 33 milyon 494 bin dolar ihracat yapılmıştı. 2020 yılının 11 aylık döneminde ise Sivas’ta 69 milyon 60 bin dolar ihracat yapıldı. Bu zorlu süreçte üretmeye ve ihracat yapmaya devam eden üyelerimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sivas sanayisi ve ekonomisi büyüdükçe ülkemizde büyüyecek."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.