Tacikistan büyükelçisinden ATO'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran ziyarette yaptığı konuşmada, her iki ülke liderlerinin...

14 Şubat 2018 Çarşamba 11:20
Tacikistan büyükelçisinden ATO'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran ziyarette yaptığı konuşmada, her iki ülke liderlerinin ortaya koyduğu 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin kısa zamanda yakalanmasını ümit ettiklerini belirtti.

Ankara'nın söz konusu ticaretten aldığı payın çok düşük olduğuna işaret eden Baran, "1 milyar dolar, her iki ülkenin de gayretleriyle en kısa zamanda ulaşılabilecek bir seviye. Ticareti artırmakla ilgili önümüzde bir engel yok. Her iki ülkenin liderleri de halkları da birbirini seviyor. Bunu ticarete dönüştürmemiz lazım. Ankara'nın payını artırmak için biz elimizden gelen her ne varsa yapmaya hazırız. Bu kapsamda tüccarlarımızı bir araya getirebiliriz." ifadesini kullandı.

Rajabiyon daTürk iş adamlarını Tacikistan'da projeler üstlenmeye davet etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.