TESK Genel Başkanı Palandöken:

- "Esnaf yalnızca satış yapan, hizmet veren kişi değil aynı zamanda o mahallenin bekçisi, güvencesidir"

27 Ocak 2018 Cumartesi 11:28
TESK Genel Başkanı Palandöken:

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf yalnızca satış yapan, hizmet veren kişi değil aynı zamanda o mahallenin bekçisi, güvencesidir." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, mahalle kültürünü canlandırmak için esnaf ve sanatkara sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda vatandaşların zincir marketler yerine mahalle esnafına yönelmesinin önemine değinen Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarı yaşatmak için mahallemizin bakkalını, manavını, kasabını, terzisini, berberini, taksicisini, kırtasiyecisini, ayakkabıcısını tercih edelim. Çünkü esnaf yalnızca satış yapan, hizmet veren kişi değil aynı zamanda o mahallenin bekçisi, güvencesidir. Günümüzde mahalle esnafının yok olması ile asayiş ortamı da azalmaya başladı."

Palandöken, özellikle mahalle esnafının yabancı sermayeli alışveriş merkezleri ve zincir mağazalar karşısında zor duruma düştüğünü kaydederek, "AVM'ler ve zincir mağazalar yalnızca kar odaklı çalışan büyük sermaye şirketleridir. Beş kuruşunuz eksik olsun sizi kasadan çevirirler. Oysa mahalle esnafı sizin dar gününüzü en iyi bilen kişidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.