TESK'ten "kırmızı etiketli asansör" tepkisi

- TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Geçtiğimiz yıl denetlenebilen 356 bin asansörden 87 binine kırmızı etiket konuldu" - "İş hanı gibi çok katlı binaların üst katlarında dükkanı olan esnaf bu sebeple müşteri kaybediyor"

30 Ocak 2018 Salı 11:39
TESK'ten

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçen yıl denetlenen 356 bin asansörden 87 binine kırmızı etiket (kullanılması sakıncalı) konulduğunu belirterek, "İş hanı gibi çok katlı binaların üst katlarında dükkanı olan esnaf bu sebeple müşteri kaybediyor." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, geçen yıl toplam 477 bin asansörden 356 bininin denetlendiğini bildirdi.

Denetlenen asansörlerin 87 bininin "kullanımı sakıncalı" anlamına gelen kırmızı etiketle işaretlendiğini ifade eden Palandöken, "Bu denetimler belediyenin elindeki verilere göre yapılıyor. Eldeki kayıtlar yetersiz olduğu için bu asansörlerin 121 bini hiç denetlenemedi. Kırmızı etiketli asansörlerde iyileştirme maliyeti 3-4 bin lira. Normal bir asansörün bakım, onarım maliyeti ise 10-15 bin liraya ulaşabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sorunsuz çalışan asansörlere kırmızı etiket konurken, sürekli arıza yapan asansörlere mavi veya yeşil etiket konulabildiğini savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu da iş hanlarında dükkanı olan esnafa müşteri kaybettiriyor. Kimsenin mağdur olmaması için asansör denetimleri tek bir kuruma bırakılmamalı. Kırmızı etiket, gerçekten çalışamayacak durumda olan tehlike arz eden asansörlere konulmalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.