TESK'ten özel bankalara faiz indirimi çağrısı

- TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: - "Kamu bankalarının yaptığı faiz indirimlerine ek olarak özel bankalarımız da acele edip indirime giderlerse piyasalar daha erken rahatlayacaktır"

16 Eylül 2019 Pazartesi 15:45
TESK'ten özel bankalara faiz indirimi çağrısı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kamu bankalarının yaptığı faiz indirimlerine ek olarak özel bankalarımız da acele edip indirime giderlerse piyasalar daha erken rahatlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, özel bankalara, devlet bankalarını örnek alarak faiz indirimine gitmeleri çağrısında bulundu.

Kamu bankalarının Merkez Bankasının faiz indirimi sonrası kredi faiz oranlarını düşürmesinin sevindirici olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Ticari kredilerde, ihtiyaç ve konut kredilerinde indirime giden bankaların bugünden itibaren kullandıracakları ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15,5 aralığına indirmesi piyasalarda canlanmaya imkan sağlayacaktır. Kamu bankalarının yaptığı faiz indirimlerine ek olarak özel bankalarımız da acele edip indirime giderlerse piyasalar daha erken rahatlayacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.