TESK'ten "yerli mobilyalar Türk dizileriyle pazarlansın" önerisi

- TESK Başkanı Palandöken: "Mobilya sektöründe küçük esnafın ihracat yapması için reklam ve tanıtım çok önemli" - "Yurt dışına ihraç ettiğimiz dizi ve filmlerde yerli mobilya ürünlerinin gösterilmesi, bu pazarlarda reklamımızın yapılmasını sağlar"

02 Şubat 2018 Cuma 12:24
TESK'ten

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe küçük esnafın ihracat yapması için reklam ve tanıtımın önemli olduğunu belirterek, "Yurt dışına ihraç ettiğimiz dizi ve filmlerde yerli mobilya ürünlerinin gösterilmesi, bu pazarlarda reklamımızın yapılmasını sağlar." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türk mobilya ürünlerinin yurt dışında pazarlanmasının önemine dikkati çekti.

Mobilya sektörünün hızla büyüdüğüne işaret eden Palandöken, "Mobilya sektörünün ihracatı son 5 yılda yüzde 25 arttı. Sektör, üretimin yüzde 34'ünü ihraç ediyor. İhracat geçen yıl 2,3 milyar dolar, ithalat ise 505 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mobilya sektörümüz dış ticaret fazlası verdiğimiz nadir sektörlerden biri. En çok ihracat yaptığımız ilk 5 ülke ise sırasıyla Irak, Almanya, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, mobilyacı esnafının ihracat yapabilmesinin önünün açılması ve asıl işçiliği yapan zanaatkarın da desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Küçük esnafın ihracat yapması için reklam ve tanıtımın önemli olduğunun altını çizen Bendevi Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu sektörün reklamlarla desteklenmesi gerekiyor. Ankara Siteler ve Bursa İnegöl'deki mobilyacılarımız dünyada isim yapmış. Küçük esnaf da büyük firmalar gibi ihracat yapacak konuma getirilmeli. Bu da desteklerle gerçekleşir. 142 ülkeye dizi ve film ihraç ediyoruz. Bu filmlerde yerli mobilya ürünlerinin gösterilmesi dizi ihracatında en güçlü olduğumuz pazarlarda reklamımızın yapılmasını sağlar. İhraç edilen filmlerde yerli ürünlere buzlama yapılmamalı ki izleyici görebilsin, talep edebilsin. Böylelikle dolaylı yoldan reklam ve tanıtımla ihracatın artması sağlanacaktır. Destek sağlandığında sektör büyümesi hız kazanacak, işletmelerin kapasitesi artacaktır. Böylece istihdam da artar."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.