TÜGİAD Ankara Şubesinin Başkanlığına Aykut Çakmaklı seçildi

20 Kasım 2023 Pazartesi 12:55
TÜGİAD Ankara Şubesinin Başkanlığına Aykut Çakmaklı seçildi

ANKARA (AA) - Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanlığına yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Aykut Çakmaklı seçildi.

TÜGİAD Ankara'nın açıklamasına göre, Şubenin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul, Eskişehir, Bursa'nın da aralarında olduğu illerden yaklaşık 200 TÜGİAD üyesi de katıldı. Burada yapılan seçimin ilk turunda 63 oy alan Aykut Çakmaklı, Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Çakmaklı, Olağanüstü Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 20 ekonomisinin arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Yerel potansiyeli en iyi şekilde değerlendiren, dünyaya entegre olmuş, verimli, üretken, sürdürülebilir kalkınma ilkelerinin geçerli olduğu, yüksek katma değerli bir ekonomiye ulaşmak bu dönemde yine en önemli gücümüz. Attığımız her adımın bu ülkenin geleceğine yatırım olduğuna yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Genç iş insanları olarak dünyadaki değişimin farkında olduklarını vurgulayan Çakmaklı, şunları kaydetti:

"İçinde fırsatları da barındıran değişim ortamında yeni başarı hikayeleriyle ülkemizi güçlendirecek potansiyele sahibiz. Geçmişten gelen birikimimizi, geleneğimizi yenilikle birleştiriyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretim yapılarıyla yenilikçi iş modellerinin birleştirilmesine dayanan anlayışla üretmeye devam ediyoruz. Ankara Şubemizin üyeleri arasında da 60 yıldan fazladır üretim yapan, dünya pazarlarına ihracat yapan sanayicilerimiz, daha genç ama büyük potansiyeliyle fark yaratmış şirketlerimiz var."

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım da Derneğin, 40 yıla yakın geçmişiyle 60'tan fazla sektörde 400 bin kişiye istihdam sağladığını bildirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Gordion Antik Kenti’ni ziyaret edenlerin sayısının hızla arttığını anlattı.

Aykut Çakmaklı'nın Başkan olarak belirlendiği seçimin ardından TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Ekrem Mert Terzioğlu, Akif Can Uman, Egemen Ünal, Necati Ekiz, Mustafa Kadooğlu, Filiz Erol, Hakan Metin, Ersin Küçükparmak, Serhat Güneş, Anılcan Özdemir, Çimen Yıldırım Doğan, Rıfat Şahin, Burcu Uygur Özer, Heval Aytin, İbrahim Cangül, Özgür Çetinkaya, Eray Görücü, Doğukan Yalı, Furkan Çınar, Muhammed Türkdili, Melda Şengil, Arda Özkul, Hakan Şahin, Özkan Arık, Selen Meşe, Dilan Peker, Levent Kösen, Turcel Orman ve Aziz Orcun Orhan.


Son Güncelleme: 20.11.2023 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.