Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

- TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Milletimizin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polislerimiz, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatıdır"

10 Nisan 2018 Salı 10:32
Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk milletinin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polis teşkilatının, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatı olduğunu bildirdi.

Palandöken, Türk Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk polisinin, demokrasinin işlemesi, özgürlüklerin korunması ve adaletin sağlanmasında çok önemli rol oynadığını ifade etti.

Köklü bir geçmişe sahip olan polis teşkilatının, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne daima sahip çıkacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Milletimizin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polislerimiz, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, 'Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Türk Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevi başında şehit olan tüm polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.