Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim altında yeni bir teknoloji yatırım şirketi kuruldu

- Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker: - "Yeni kurduğumuz şirketimizin esas amacı sermayeye ihtiyaç duyan yeni girişimleri destekleyerek onlarla birlikte büyümek, ülkemizde ve dünya çapında bu konuda öncülük yapan girişimleri desteklemek"

02 Mart 2022 Çarşamba 15:04
Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim altında yeni bir teknoloji yatırım şirketi kuruldu

İSTANBUL (AA) - Yıldız Holding şirketlerinden Gözde Girişim, 1 Mart’ta yaptığı yönetim kurulunda aldığı karar neticesinde "Gözde Tech Ventures Teknoloji AŞ" adında yeni bir teknoloji yatırım şirketi kurdu.

Holding açıklamasına göre, yönetim kurulu başkanlığını Yahya Ülker'in üstleneceği yeni şirketin vizyonu, teknoloji alanındaki gelişmelere paralel olarak dünyada büyük bir dönüşüm gösteren yeni iş metotlarını ve fırsatlarını değerlendirmek, bu alanda öncülük görevini üstlenen yurt içi ve yurt dışındaki girişimlere yönelik yatırım fırsatlarını değerlendirmek olacak.

Gözde Tech Ventures, ağırlıklı olarak SaaS (Software as a Service-hizmet olarak yazılım), oyun, finans teknolojileri, blok zincir, yapay zeka, mobilite, eğitim teknolojileri, pazarlama teknolojileri ve e-ticaret sektörlerine odaklanacak.

Gözde Tech Ventures, 2 yıl içinde 20 milyon dolar yatırım büyüklüğüne ulaşarak ilk etapta yaklaşık 10 girişime yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, uzun vadede Gözde Girişim'in toplam aktif büyüklüğünün yüzde 10'una kadar ulaşmayı ve sektörün önemli girişim sermayesi oyuncularından biri olmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gözde Tech Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Ülker, "Yeni kurduğumuz şirketimizin esas amacı sermayeye ihtiyaç duyan yeni girişimleri destekleyerek onlarla birlikte büyümek, ülkemizde ve dünya çapında bu konuda öncülük yapan girişimleri desteklemek, Yıldız Holding'in girişim sermayesi alanındaki bilgi ve tecrübesini bu yeni girişimlerin hizmetine sunmak ve onları globale taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.