Ziraat Bankası'nın müşterilerine sağladığı ödeme kolaylığı ilgi görüyor

- Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme, Tasfiye ve Hukuk Grup Başkanı Recep Türk: - "Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar geçen çok kısa sürede 15 binin üzerinde hesap sahibi müşterimiz uygulamadan faydalanmış olup, talepler her geçen gün artarak devam etmektedir"

23 Mart 2021 Salı 12:55
Ziraat Bankası'nın müşterilerine sağladığı ödeme kolaylığı ilgi görüyor

İSTANBUL (AA) - Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme, Tasfiye ve Hukuk Grup Başkanı Recep Türk, takipte borcu bulunan müşterilere sağladıkları ödeme kolaylığının ilgi gördüğünü belirterek, "​​​​​​​Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar geçen çok kısa sürede 15 binin üzerinde hesap sahibi müşterimiz uygulamadan faydalandı." ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka salgın döneminde tüm müşterileri için uygun koşullarla uygulamaya aldığı kredi paketlerine ilave olarak, 31 Aralık 2020 ve öncesinde yasal takibe intikal eden kurumsal, tarımsal ve bireysel kredilere ilişkin müşterilerine sağladığı ödeme kolaylığı ilgi gördü. Mart ayı başında yürürlüğe giren uygulama, müşteriler tarafından memnuniyetle karşılanarak, olumlu geri dönüşler aldı.


- Son gün 30 Haziran


Temerrüt faizi dahil takip borcu 1 milyon TL'yi geçmemek üzere bireysel, tarımsal ve kurumsal müşteriler için takibe intikal bakiyesi, belirlenmiş tutarlar içerisinde kalan müşteriler, takipteki borçlarını tek seferde ödemek kaydıyla bu imkandan yararlanabilecekler.

Uygulamadan yararlanmak isteyen müşterilerden, borçlarının takibe intikal ettiği tarihten sonraki dönem için temerrüt veya başka ad altında herhangi bir faiz tahsil edilmeyecek.

Ziraat Bankası'nın takipte borcu bulunan müşterilerine rahat nefes aldırmak amacıyla geliştirdiği bu uygulama, 30 Haziran 2021'e kadar devam edecek.


- Uygulamadan faydalananların sayısı 15 bini geçti


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen, Ziraat Bankası Kredi Risk İzleme, Tasfiye ve Hukuk Grup Başkanı Recep Türk, "Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar geçen çok kısa sürede 15 binin üzerinde hesap sahibi müşterimiz uygulamadan faydalanmış olup, talepler her geçen gün artarak devam etmektedir. Talepte bulunan müşterilerimizin yüzde 90'ı bireysel, yüzde 10'u ise tarımsal ve kurumsal segmentte yer alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerinin yanında olmaya devam edeceğinin altını çizen Türk, tüm müşterileri ödeme kolaylıklarından faydalanmak üzere şubelere beklediklerini kaydetti.

31 Aralık 2020 itibarıyla takibe intikal etmiş olan banka kaynaklı krediler için temerrüt faizli toplam borcu 1 milyon TL'yi aşmamak kaydıyla müşteri segmenti ve anapara üst sınırı şöyle:

Müşteri SegmentiKampanyadan Yararlanabilecek TOA Anapara Üst SınırıKurumsal 500.000 TL ve daha azTarımsal 500.000 TL ve daha azBireysel 100.000 TL ve daha az


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.