1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, yaşlı gruplarda hedefin yaşam kalitesinin artırılması ve korunması olduğunu belirtti.Bulut, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, doğum oranlarının...

01 Ekim 2019 Salı 15:43
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, yaşlı gruplarda hedefin yaşam kalitesinin artırılması ve korunması olduğunu belirtti.

Bulut, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, doğum oranlarının düşmesi, sağlık hizmetlerinin etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşamın, yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağladığını ifade etti.

Türkiye'de, yaşlı nüfus oranının 2023 yılında yüzde 10,2 ve 2040 yılında ise yüzde 16,3 olacağının tahmin edildiğini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken yaşlı gruplarda esas hedef, yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır. Yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesi yaşlıların, koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilenmesine, sosyalleşmeye ve mutlu olmalarında önem taşımaktadır. Yaşlılar için yaşamın uzunluğundan çok kalitesinin önemli olduğu unutulmamalıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.