10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

- Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: - "Milletimizin 15 Temmuz'daki destansı mücadelesinin anlamını kavrayamamış odaklar ve özellikle de uluslararası mecradaki kimi odaklara o gece sizlerin gerçekleri kayıt altına alarak yansıtması, adeta bir ders niteliğinde olmuştur. O gece, ilkeli, demokrasiden yana tavır koyan tüm medya mensuplarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İlkeli, milli ve tarafsız basın, demokrasimizi mutlaka güçlendirecektir"

10 Ocak 2018 Çarşamba 13:29
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Milletimizin 15 Temmuz'daki destansı mücadelesinin anlamını kavrayamamış odaklar ve özellikle de uluslararası mecradaki kimi odaklara o gece sizlerin gerçekleri kayıt altına alarak yansıtması, adeta bir ders niteliğinde olmuştur. O gece, ilkeli, demokrasiden yana tavır koyan tüm medya mensuplarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İlkeli, milli ve tarafsız basın, demokrasimizi mutlaka güçlendirecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'ndeki makamında kabul etti.

Çavuşoğlu, mesleğinin ilke ve ahlak kuralları gereğince, onurlu bir şekilde işini yapan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Hükümet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milli iradenin sesinin daha gür çıkmasını, milli iradenin ve demokrasinin güçlenmesinin en önemli önceliklerinden olduğunu belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir meslek gurubunun yanı sıra özellikle de medyada çalışan arkadaşlarımızın menfaatine ve onların avantajına olacak her türlü imkan ve konuyu büyük bir hassasiyetle değerlendiriyoruz. Özelikle 15 Temmuz'da aziz milletimizin tarihte yazdığı büyük destanlardan bir tanesi olarak o gece medyamızın da demokrasimizin yanında doğru ve ilkeli yayıncılık yaparak demokrasimize ve ülkemize cansiparane bir şekilde sahip çıkması, uluslararası medyaya da büyük bir örnek teşkil etmiştir. Milletimizin 15 Temmuz'daki destansı mücadelesinin anlamını kavrayamamış odaklar ve özellikle de uluslararası mecradaki kimi odaklara o gece sizlerin gerçekleri kayıt altına alarak yansıtması, adeta bir ders niteliğinde olmuştur. O gece, ilkeli, demokrasiden yana tavır koyan tüm medya mensuplarımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. İlkeli, milli ve tarafsız basın, demokrasimizi mutlaka güçlendirecektir."

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü eliyle basının gelişmesini ve güçlenmesini hedeflediklerini aktaran Çavuşoğlu, yanıltıcı ve yanlış haberlerin olumsuz etkilerini önlemek için doğru ve ilkeli yayın yapanların bundan sonraki süreçte de destekleneceğini kaydetti.

- "Çalışan gazeteci sayısı her geçen gün azalıyor"

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ise dernek faaliyetlerine ilişkin bilgiler vererek, gazetecilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüşlerini dile getirdi. 10 Ocak'ın çalışan gazeteciler için sıkıntılı geçmeye başladığına işaret eden Özel, çalışan gazeteci sayısının her geçen gün azaldığını, çalışma koşularının gittikçe ağırlaştığını ve alınan ücretlerin düştüğünü ifade etti.

Gazetecilik maaşlarının açlık sınırına dayandığını aktaran Özel, hiç zam vermeyen, yılı yüzde 1-2 zamla geçiren ulusal gazetelerin bulunduğuna işaret ederek, istihdam ve çalışma koşullarına dikkati çekti.

Devletin, gazetelere gerekli desteği Basın İlan Kurumu aracılığıyla sağladığını anımsatan Özel, bu desteklere rağmen muhabir ya da foto muhabiri çalıştırmayan gazetelerin bulunduğunu, bunların denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Özel, fotoğraf makinesi alımlarında yüzde 41,6 vergi ödediklerini, 2008'de fotoğraf makinelerine getirilen yüzde 20 ÖTV'nin kaldırılmasını, işi profesyonel "foto muhabiri" ya da "fotoğrafçı" olanların bu konuda desteklenmesini istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.