10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilaz Özdoğan ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Talas Belediye Başkanı Mustafa...

10 Ocak 2021 Pazar 14:03
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilaz Özdoğan ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mesajında, gazeteciliğin hem zor hem de sorumluluğu büyük bir meslek olduğunu belirtti.

"Gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren önemli bir meslektir" ifadelerini kullanan Yalçın, şunları kaydetti:

"Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden sayfasını çizen, haberini montajlayan ekibe kadar tüm gazeteciler gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Her türlü sıkıntıya rağmen binbir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bu önemli görevi yürüten gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü'nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da önemli bir misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşları bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu aktardı.

Özdoğan, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen gazetecilere sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar diledi.

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu da bağımsız, tarafsız ve ilkeli basının, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin ve demokratikleşmenin en önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınların açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesine katkı sağladığına dikkati çeken Çopuroğlu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle yazılı ve görsel basın yayın organları, toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Ulusal ve yerel medya, ilimizde üstlenmiş olduğu misyonuyla gece gündüz, yaz kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığı ile halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şartlara rağmen görev bilincini kaybetmeyen fedakar basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dilerim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.