15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: - "Dış güçler dünyanın tam göbeğindeki bu ülkeye göz dikmişlerdir. Bunu kimse küçümsemesin, bu iş daha bitmedi. Bunun için biz her sene 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bu meseleyi unutmadan, unutturmadan takipçisi olacağız"

13 Temmuz 2018 Cuma 17:10
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ANKARA (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunca (TÜRK-İŞ) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında mevlit okutuldu.

TÜRK-İŞ, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar için Akyurt’a bağlı Saracalar Mahallesi'ndeki Hisar Camisi'nde mevlit programı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrenciler tarafından ilahiler okundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, program sonrası yaptığı açıklamada, 15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde bir hafta boyunca çeşitli programlar düzenlediklerini belirtti.

Konfederasyona bağlı 6 arkadaşının darbe girişimi sırasında şehit olduğunu hatırlatan Atalay, işçilerin 15 Temmuz'dan sonra bir ay boyunca gündüz çalıştığını, gece de nöbet tuttuğunu anlattı.

Atalay, şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiklerini ve dualar okuduklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bizim işçilerimiz, bizim üyelerimiz, silahsız ordudur. O günden bu güne 2 yıl geçti ama bu olayları küçümseyenler var, bunu yok sayanlar var. Herkes aklını başına alsın. İki gün evvel ortaya çıktı, Adil Öksüz'ü arayan emniyet görevlisi FETÖ'cü çıktı. Onun için bu iş daha bitmedi. Dış güçler dünyanın tam göbeğindeki bu ülkeye göz dikmişlerdir. Bunu kimse küçümsemesin, bu iş daha bitmedi. Bunun için biz her sene 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bu meseleyi unutmadan, unutturmadan takipçisi olacağız."

Program sonunda katılımcılara lokma tatlısı ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.