18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.Bursa'da Heykel semtindeki Atatürk anıtına çelenklerin...

18 Mart 2022 Cuma 12:36
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Bursa'da Heykel semtindeki Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlanan tören, Vali Yakup Canbolat ve beraberindekilerin şehitlikleri ziyaretiyle devam etti.

Tayyare Kültür Merkezi'nde Ahmet Erdem Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Etkinlikte öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ve dönemi anlatan "Şehitler Destanı" isimli gösteri canlandırıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Hava Şehitliği'nde anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından dua edildi.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal ve diğer protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Ayyıldız ve beraberindekiler, Eskişehir-Ankara kara yolundaki Kanlıpınar Şehitliği'ne de ziyarette bulundu.

Törene CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme ile şehit yakınları katıldı.

- Balıkesir

Balıkesir Asri Mezarlık Şehitliği'ndeki tören, çelenklerin bırakılması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hava Pilot Kurmay Yarbay Timur Gegeoğlu, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin ay yıldızlı bayrağı, canlarını feda ederek geleceğe emanet bıraktığını söyledi.

Şehitlerin savaşlarda destan yazdığını vurgulayan Gegeoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bağımsız bir devlet olarak atalarımızın bizlere emaneti olan bu topraklarda dünyanın saygın devletlerinden biri olarak yaşamımızı şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilinci içindeyiz. Öleceğini bile bile gözünü bile kırpmadan düşmanın üstüne giden, dünyada bileği bükülmeyen en cesur ve en şerefli askere yani Mehmetçiğe sahibiz. Onlar, Çanakkale'de, İnönü'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Mustafa Kemal ile yokluk içinde destan yazdılar."

Vali Hasan Şıldak tarafından şehitlik defterinin imzalanması ve dua edilmesinden sonra şehitlerin kabirlerine çiçekler bırakıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ergin Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.

- Kütahya

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Kütahya'daki şehitliklerde anma töreni gerçekleştirildi.

Hava Şehitliği'ndeki törende saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Şehitler için dua edilen törende protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

- Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali Kemal Kızılkaya, Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlikte devam eden programda 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından saygı atışı yapıldı. Protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada, "107 yıl önce olduğu gibi vatanımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma azim ve kararlılığımızı en güçlü gür bir seda ile tüm dünyaya haykırmaktayız." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sabri Bağcı tarafından dua edilmesiyle program sona erdi.

Törene AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Ayrıca törenin ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce anma etkinliği yapıldı.

- Yalova

Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda çelenkler anıta bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kent Müzesi'nde "Çanakkale Destanı" konulu serginin açılışı sonrası Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikler ziyaret edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışı sonrası şehit asker ve polislerin kabirlerine karanfil bırakılarak dua edilmesiyle program son buldu.

Törene Vali Muammer Erol, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.