23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri yapıldı.Bursa'da etkinlikler, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla...

23 Nisan 2022 Cumartesi 14:29
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

BURSA (AA) - Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri yapıldı.

Bursa'da etkinlikler, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, anıta çelenk bıraktı.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gür, 102 yıl önce bugün, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." ilkesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açıldığını hatırlattı.

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesinin, millet için gurur kaynağı olduğunu belirten Gür, "Sevgili çocuklar; size yakışır bir gelecek inşa etmek, sizi daha huzurlu ve daha güçlü yarınlara emanet etmek için büyük bir azimle çalışıyoruz. Bu yolda yüzlerinizdeki gülümseme, gözlerinizdeki ışık ve yüreklerinizdeki umut bizlere güç vermektedir." ifadesini kullandı.

Halk oyunu ve dans gösterilerinin ardından müzik topluluğunun konseriyle sona eren törene, Bursa Valisi Yakup Canbolat, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir Valiliği önünde gerçekleştirilen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şehit Anıl Gül Spor Salonu'ndaki programa, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal ile diğer ilgililer katıldı.

Çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Aileler ise çocuklarının gösterilerini uzun süre alkışladı.

- Balıkesir

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi alanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın konuşmasının ardından çocuklar şiirler okudu, halk oyunu gösterisi sundu.

Etkinlikler, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve protokol mensuplarının da katıldığı ip çekme oyunu, mendil kapmaca, çuvalla koşma yarışmasıyla devam etti. Ayrıca, yüz boyama, resim yapma, ip atlama gibi oyunlar oynandı.

- Çanakkale

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Yılmaz, şanlı Meclis'in açılışının 102. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutladıklarını söyledi.

Çocukların geleceğin mimarları olduklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ezelden beri hür yaşayan aziz milletimizin iradesini hiçe saymaya çalışan hain fikirler tarihimizde her zaman olmuştur. Ancak her defasında aziz milletimiz bu tehlike oluşumlara bir tokat gibi cevap vererek millet iradesinin her şeyden önemli olduğunu herkese göstermiştir. Böyle kahraman bir milletin gölgesinde büyüyüp yetişen çocuklarımız aziz milletimizin iradesini her zaman sahiplenecek ve canı pahasına koruyacaktır."

Törene, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve öğrenciler katıldı.

- Kütahya

Kütahya'da, Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Ali Çelik, salondaki öğrencilerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Program, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyelerince verilmesi, çocuk korosunun müzik dinletisi ve çocuk oyunlarıyla sona erdi.

- Bilecik

Bilecik'te kutlamalar İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol'un, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından İstasyon Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Akyol, TBMM'nin 102'nci kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Akyol, 23 Nisan'ın milli bağımsızlığının tarihsel öneminin yanında Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan çocukların sevgiye, barışa ve geleceğe dair umudunu, gururunu ve sevincini yansıtan müstesna bir gün olduğunu ifade etti.

Öğrenciler, günün anlam ve önemine dair şiirlerini okudu. Malhun Hatun İlkokulu öğrencileri tarafından bağlama korosunun konseri ile süren etkinlikte, öğrenciler tarafından halk oyunları ve dans gösterileri yapıldı.

Etkinlik, 23 Nisan temasıyla hazırlanan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle tamamlandı.

Programa, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

- Yalova

Yalova'daki törenler, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol'un 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan protokol ve öğrenciler, meydana kadar süren yürüyüşe katıldı.

Marşlar ve şarkılar eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen öğrencilere, bayraklarla balkonlara çıkan vatandaşlar destek verdi.

Meydanda devam eden kutlama programı, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, öğrencilerin şiirlerini okuması, tiyatro, halk oyunları gösterisi ve alandaki öğrencilerin ay yıldızlı yüzlerce balonu gökyüzüne bırakmasıyla son buldu.

Programa, Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.