24 Kasım Öğretmenler Günü

- Kayseri, Sivas ve Niğde'de tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi

24 Kasım 2017 Cuma 14:57
24 Kasım Öğretmenler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Sivas ile Niğde'de 24 Kasım Öğretmenler Günü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve davetlilerin katıldığı programda, tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu, şiirler okundu.

Elmalı, yaptığı konuşmada, öğretmenin hayat boyu örnek alınan bir rehber olduğunu vurguladı.

Etkinlikte, şehit öğretmenler için hatim duası edildi. Ayrıca okullar arası turnuvalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

- Sivas

Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Daha sonra Vali Davut Gül, Altınsoy ve beraberindekiler, Sivas Lisesi'nde oluşturulan "Eğitim Tarihi Müzesi"nin açılışına katıldı. Kurdeleyi keserek açılışı yapan Gül ve beraberindekiler, müzeyi gezdi.

Ardından Vali Davut Gül, eşi Gülden Gül ile Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçti.

Gül, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Bütün öğrencilerimizi çocuğumuz gibi bilip, onların illegal örgütlerin, art niyetli kurumların eline geçmemesi için devlet, kamu görevlileri ve öğretmenler olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmamız lazım." dedi.

Vali Gül, konuşmasının ardından engelli öğretmenlerden Sezer Kızkapan, Selman Devecioğlu ve Hayri Yılmaz'a plaket verdi.

Program, öğrencilerin verdiği konserin ardından sona erdi.

- Niğde

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Niğde Kültür Merkezi'nde devam eden programda, Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi öğrencileri, Öğretmenler Günü oratoryosunu seslendirdi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından, öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sunuldu.

Vali Yılmaz Şimşek, burada yaptığı konuşmada, bugünün öğretmenler için çok müstesna olduğunu dile getirdi. Şimşek, donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve bunu sağlayan kaliteli eğitime çok büyük ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Törenin sonunda, emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.