26. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivali başlıyor

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde bu yıl 26'ncısı düzenlenecek "Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivali" yarın başlıyor.Etkinlik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi,...

09 Haziran 2022 Perşembe 19:14
26. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivali başlıyor

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde bu yıl 26'ncısı düzenlenecek "Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivali" yarın başlıyor.

Etkinlik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi, Ertuğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüzalp'in Hırkatepe Mahallesi'ndeki kabrini ziyaretle başlayacak.

Festivalin ilk gününde, Hırkatepe Mahallesi'nde bulunan yörük çadırı ziyareti, ok atma ve demir dövme gösterisi, saat 18.00'de mehteran eşliğinde yerli ve yabancı grupların katılımıyla birlik ve beraberlik yürüyüşü, seğmen gösterisi, stantların gezilmesi, bando gösterisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

İlçenin farklı sokaklarında kurulan sahnelerde çeşitli sanatçıların sahne alarak animasyon görüntüleri sunacağı festival, 12 Haziran Pazar günü sona erecek.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Beypazarı'nın yüzyıllar boyu çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yaptığını belirterek,"Tarihi, doğası ve mimarisiyle ülkemizin en güzel ilçesi Beypazarı'nda düzenleyeceğimiz 26. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarım, Kültür, Turizm ve Tarih Festivaline başkent Ankaralıları ve tüm ülkemin vatandaşlarını bekliyoruz. Beypazarı'ndaki bu güzelliği görmeniz yerinde olacaktır." dedi.


Anahtar Kelimeler:
FestivalBeypazarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.