3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli: - "Engellilere karşı ön yargılar, ayrımcı tutum ve davranışlar bütün acımasızlığıyla devam ediyor"

03 Aralık 2018 Pazartesi 13:46
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ANKARA (AA) - Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, "Engellilere karşı ön yargılar, ayrımcı tutum ve davranışlar bütün acımasızlığıyla devam ediyor." dedi.

İçli, Konfederasyonun bazı üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kızılay Meydanı'ndaki Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı.

Engelli Hakları Bildirisinin üzerinden 43, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin üzerinden 12 yıl geçtiğini ifade eden İçli, şunları kaydetti:

"Halen engellilerin herkesle eşit fırsatlara, haklara ve olanaklara sahip olma, bağımsız ve kendi kendine yeterli birey olma, erişilebilir bir ülkede ve kentte yaşama, ayrımcılığa tabi olmama ve tüm karar alma süreçlerine etkin bir biçimde katılma talepleri karşılık bulmuş değil. Engellilere karşı ön yargılar, ayrımcı tutum ve davranışlar bütün acımasızlığı ile devam ediyor. Engelliler ısrarla karar alma süreçlerinin dışında tutuluyor."

Engellilerin benzer birçok konuda sıkıntıları olduğunu vurgulayan İçli, yetkililerin en kısa zamanda taleplerine cevap vermesini ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.