ABD Deniz Kuvvetleri, "konteynerden ateşlenen yeni füze fırlatma sistemini" test etti

25 Ekim 2023 Çarşamba 15:32
ABD Deniz Kuvvetleri,

ANKARA (AA) - ABD Deniz Kuvvetleri, 24 Ekim'de USS Savannah (LCS 28) ​​​​​​​Kruvazörü'nden Pasifik Okyanusu'nun doğu bölgesinde konteynerden ateşlenen yeni füze fırlatma sistemini test ettiğini duyurdu.

ABD Pasifik Filosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Ekim'de yapılan testte, bir SM-6 füzesi, USS Savannah (LCS 28) ​​​​​​​Kruvazörü'nde bulunan konteynerli fırlatma sisteminden ateşlenerek belirlenen hedefe ulaştı.

Yapılan testte, konteynerli fırlatma sistemleri entegre edilen kıyı muharebe gemilerinin kara ve deniz yüzeyindeki hedeflerine atış imkanları denendi.

- İlk olarak Eylül 2021'de denendi

Defence Blog'un haberine göre ise testte kullanılan "MK 70 Füze Taşıma Sistemi" olarak adlandırılan fırlatma sistemi, 12 metrelik konteynere monteli 4 adet Mark 41 Dikey Fırlatma Sistemi'nden oluşuyor ve ilk olarak Eylül 2021'de test edildi.

Testte kullanılan SM-6 füzeleri, sabit ve döner kanatlı uçaklara, insansız hava araçlarına, hem denizde hem de karada uçuş halindeki gemisavar seyir füzelerine, balistik füzelere karşı kullanılıyor.

"RIM-174 Standart Uzatılmış Menzilli Aktif Füze (ERAM)" olarak da adlandırılan SM-6, yüksek hızlı gemisavar füzesi olarak veya gerektiğinde GPS güdümü eklenerek kara hedeflerine karşı da kullanılabiliyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.