Aç kalan kuşa Karapınar'da çoban sahip çıktı

KONYA (AA) - Karapınar'da Türkiye'de nadir görülen ve nesli tükenme tehlikesinde bulunan balıkçıl kuşlarından Hint Gölet Balıkçıl kuşuna bir vatandaş sahip çıktı.İlçeye bağlı Seyithacı mevkiinde koyun otlatan Şener Sucuoğlu...

12 Ekim 2021 Salı 15:33
Aç kalan kuşa Karapınar'da çoban sahip çıktı

KONYA (AA) - Karapınar'da Türkiye'de nadir görülen ve nesli tükenme tehlikesinde bulunan balıkçıl kuşlarından Hint Gölet Balıkçıl kuşuna bir vatandaş sahip çıktı.

İlçeye bağlı Seyithacı mevkiinde koyun otlatan Şener Sucuoğlu adlı çobanın yanına gelen bir kuş Sucuoğlu'nın yanından ayrılmadı.

Sucuoğlu tarafından 2 gün boyunca balıkla beslenen ve su ihtiyacı karşılana kuş, daha sonra uçarak bölgeden ayrıldı.

Kuşun, Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde nadir bulundan Hint Gölet Balıkçıl Kuşu olduğunu öğrendiğini ifade eden Sucuoğlu, "Kuş yorgun düşüp aç kalmış. Koyunları otlatırken yanıma geldi. Sanki yardım ister gibiydi. Balık getirdim, su verdim. 2 gün boyunca yanımızdan ayrılmadı. Sonra uçup gitti. kendisine alışmıştık." dedi.

Anahtar Kelimeler:
KarapınarBalıkçıl Kuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.