Adalet Bakanlığı "Hukuk Eğitimi Sempozyumu" düzenleyecek

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca, hukuk eğitiminin niteliğinin artırılması amacıyla yarın Ankara'da "Hukuk Eğitimi Sempozyumu" düzenlenecek.Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca, Yargı Reformu Strateji Belgesi...

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:23
Adalet Bakanlığı

ANKARA (AA) - Adalet Bakanlığınca, hukuk eğitiminin niteliğinin artırılması amacıyla yarın Ankara'da "Hukuk Eğitimi Sempozyumu" düzenlenecek.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca, Yargı Reformu Strateji Belgesi (YRS) ve İnsan Hakları Eylem Planı'nda (İHEP) yer alan "Hukuk eğitiminin niteliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda düzenlenecek olan sempozyum, 8 ayrı oturumda yapılacak.

Hukuk eğitiminin günümüze kadar olan tarihsel sürecinin değerlendirileceği ve geleceğe yönelik politika önerilerinin belirleneceği sempozyum, yüksek yargı temsilcileri, akademisyenler, hakim-savcı adayları ve hukuk fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Alanında ihtisas sahibi 30 akademisyenin sunum yapacağı sempozyumda, hukuk eğitiminin tarihi, karşılaştırmalı hukuk ve öğrenci perspektifinden hukuk eğitimi, hukuk öğretiminde yeni metotlar, hukuk eğitiminin güncel sorunları ve çözüm önerileri ile hukuk eğitiminin geleceğine ilişkin strateji konuları değerlendirilecek.

Hukukçuların adaletin inşası sürecinde niteliklerinin artırılması, güncel hukuki gelişmelerden haberdar olmaları ve adli olayları değerlendirmede muhakeme yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması hedeflenen sempozyum, 14 Ocak'ta son bulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.