Adli emanetten uyuşturucu ve silah çalan zabıt katibine hapis cezası

- Kayseri Adalet Sarayında bulunan adli emanetten 21 kilogram uyuşturucu ve 8 tabancayı çalıp, piyasaya sürmek isterken yakalanan zabıt katibine, yargılandığı davada 47 yıl 6 ay hapis, 110 bin lira adli para cezası, kendisine yardım eden sanıklara da çeşitli hapis cezaları verildi

07 Aralık 2017 Perşembe 16:11
Adli emanetten uyuşturucu ve silah çalan zabıt katibine hapis cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri Adalet Sarayında adli emanetten 21 kilogram uyuşturucu ve 8 tabancayı çalıp, piyasaya sürmek isterken yakalanan zabıt katibi, yargılandığı davada 47 yıl 6 ay hapis, 110 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar zabit katibi Halis Yıldırım (31) ile Naci İncesu (26), Eyüp K. (43), Duran Boyraz (36), Serkan Şahin (25), Muharrem Boyraz (25) ve Nurettin Ülke (30), tutuksuz yargılanan Veli U. (41), Ömer K. (19) ve Hakkı G. (43) ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Şükrü T. (40), Hikmet P. (37) ve Yunus Emre K. (26) ise duruşmaya katılmadı.

Zabıt katipliği yapan ve geçici görevle adli emanet memuru olan Yıldırım, ifadesinde, çok fazla borcu olduğu için bu işe yöneldiğini söyledi.

Adli emanetten 21 kilogram uyuşturucu aldığını, satmaları için sanıklar Duran ve Muharrem Boyraz'a verdiğini ifade eden Yıldırım, bu kişilerin bunu satıp parayı kendisine vereceğini ve böylece borcunu ödeyeceğini belirtti.

Adli emanetten 8 silah çıkarıp eve koyduğunu, evinde ayrıca 600 gram eroin olduğunu, bunu da mahallede çocukluk arkadaşına verdiğini, onun da yakalattığını kaydeden Yıldırım, kendisini azmettirenin Sevda Ç. olduğunu öne sürdü.

Sevde Ç. ile görüştüğünde, kendisine diğerlerinin yakalandığını, sadece 21 kilogram uyuşturucuyu yakalattıklarını söylediğini belirten Yıldırım, "Bana da üzerimde delil bırakmamamı, yok etmemi belirtti. Ben de silahları çöpe attım, evdeki bir miktar uyuşturucu maddeyi balkonda yaktım. Daha sonra adliyeye gittim, burada gözaltına alındım. Emniyetteki beyanlarımı Sevda Ç'nin yönlendirmeleri ile verdim. Sevda Ç, ben cezaevindeyken 3-4 kilogram uyuşturucu kalmıştı, onu satıp, parasını gönderecekti ama göndermedi. Ben de pişman olup, ifademi değiştiriyorum. Şimdi verdiğim ifadem doğrudur." dedi.

Tutuklu diğer sanıklar da uyuşturucu ticareti yapmadıklarını, ele geçen uyuşturucunun sanık Yıldırım'a ait olduğunu savundu.

Tanık Sevda Ç. ise Yıldırım'ın, "beni azmettiren Sevda Ç. idi." ifadesinin doğru olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, zabıt katibi tutuklu sanık Yıldırım'a, "birden fazla kişi ile uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan 25 yıl hapis, 67 bin 500 lira adli para cezası, "hırsızlık" suçundan 12 yıl 6 ay hapis, "silah ticareti" suçundan ise 10 yıl hapis, 42 bin 500 lira adli para cezası olmak üzere toplam 47 yıl 6 ay hapis, 110 bin lira adli para cezası verdi.

Heyet, tutuklu sanıklardan Duran ve Muharrem Boyraz'ı "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan 30'ar yıl hapis, 80'er bin lira adli para cezası, "hırsızlığa azmettirme" suçundan ise 15'er yıl hapis, "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan Naci İncesu'yu 25 yıl hapis, 70 bin 300 lira adli para cezası, Nurettin Ülke'yi 15 yıl hapis, 30 bin lira adli para cezası, Serkan Şahin'i 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Sanıklar Eyüp K, Hakkı G, Hikmet P, Veli U, Ömer K. ve Yunus Emre K. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme heyeti, Şükrü T. hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

- Olay

Kayseri Adalet Sarayında zabıt katipliği yapan ve geçici görevle adli emanet memuru olan Yıldırım, 2016 yılı aralık ayında farklı günlerde, borcu yüzünden kendisine yedek anahtar yaptırıp adli emanette bulunan uyuşturucudan 21 kilogramını farklı günlerde alarak birlikte çalıştığı kişilere vermişti.

Yıldırım, polislerce adli emanette suçüstü yakalanırken, soruşturmayı derinleştiren ekipler, 12 şüpheliyi daha gözaltına almış, 21 kilogram uyuşturucu piyasaya sürülmeden ele geçirilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.