AEÜ'de "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) personeline kalite sürecinin eğitim aşamalarından biri olan "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitimi verildi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, kalite sürecini başarıyla...

06 Temmuz 2018 Cuma 15:58
AEÜ'de

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) personeline kalite sürecinin eğitim aşamalarından biri olan "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitimi verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, kalite sürecini başarıyla geçerek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafında "Kalite Yönetim Sistem Belgesi" alan Ahi Evran Üniversitesi, kalite sürecinin uygulanmasına eğitim çalışmalarıyla devam ediyor.

TSE eğitmenlerinden Mirze Mirzeoğlu, Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" toplantısında üniversite personeline eğitim verdi.

Eğitimde, kalite sürecinin bilgi güvenliği ve yönetim sistemleri hakkında bilgiler veren Mirzeoğlu, "Bilgi güvenliği sistemlerinin kapsamı, tanımlanması, ekip oluşturulması ve stratejinin belirlenmesi en önemli adımlardandır. Bilgi varlıklarının saptanması ve değerinin belirlenmesi, kontrollerden istenen güvence derecesi, dokümantasyonların hazırlanması, belgelendirme dosyalarındaki işlemler kalite sürecini etkileyen konulardır. Bilgi güvenliğini içeren süreklilik planlarını geliştirme ve gerçekleştirme konularında ise adımlar atarak kalite sürecine katkı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ise, TSE tarafından verilen 'Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin üniversitenin kalite yolculuğunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Tüm personelimiz ile kalite sürecine destek veriyoruz. Ülkemizin üniversitelerinin kaliteli olmasıyla geleceğimiz de kaliteli olacaktır. Kalite sürecinin bundan sonraki adımlarını da önemsiyoruz, daha öz verili çalışmalar yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.