Afganistan'daki sel felaketinde can kaybı sayısı 50'ye çıktı

ANKARA (AA) - Afganistan'ın kuzey ve batı bölgelerinde meydana gelen sellerde ölü sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.Ülke basınındaki habere göre, Afet Yönetimi için Devlet Bakanlığı Sözcüsü Ahmad Tamim Azimi, gazetecilere...

06 Mayıs 2021 Perşembe 22:37
Afganistan'daki sel felaketinde can kaybı sayısı 50'ye çıktı

ANKARA (AA) - Afganistan'ın kuzey ve batı bölgelerinde meydana gelen sellerde ölü sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.

Ülke basınındaki habere göre, Afet Yönetimi için Devlet Bakanlığı Sözcüsü Ahmad Tamim Azimi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Mayıs'ta başlayan aşırı yağışların yol açtığı seller nedeniyle ülke genelinde en az 50 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Azimi, sellerin kuzey ve batı bölgelerindeki 17 kenti etkisi altına aldığını ve bunlardan Ghor'da 22 kişinin öldüğünü ifade etti.

Bölgede etkili olan sellerde 460 evin hasar gördüğüne işaret eden Azimi, çok sayıda hayvanın da telef olduğunu belirtti.

Azimi, afette yaklaşık 500 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve bölgede acil yardım çalışmalarına başlandığını aktardı.

Öte yandan, Azimi, selden etkilenen ailelere yaklaşık 644 dolar yardım da yapılacağı bilgisini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
SelAfganistanAfet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.