AGÜ, dünya üniversiteleri toplumsal etki sıralamasında ilk 200'e girdi

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Times Higher Education’ın toplumsal etki sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 3 yıl üst üste 101-200 bandında yer aldı.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AGÜ, dünyanın...

22 Nisan 2021 Perşembe 11:58
AGÜ, dünya üniversiteleri toplumsal etki sıralamasında ilk 200'e girdi

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Times Higher Education’ın toplumsal etki sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 3 yıl üst üste 101-200 bandında yer aldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AGÜ, dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’ın toplumsal etki sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 3 yıl üst üste 101-200 bandında yer alan tek Türk üniversitesi oldu.

AGÜ, Birleşmiş Milletlerin (BM) sürdürülebilir kalkınma amaçları göz önüne alınarak yapılan, 98 ülkeden 1240 üniversitenin yer aldığı 2021 yılı dünya sıralamasında dünyanın en başarılı üniversiteleri arasına girdi.

Etkinlik ve projeleri sayesinde geçen yıla göre performansını 8 puan yükselten AGÜ, bu listede Türkiye’deki en yüksek puanı ve sıralamayı elde ederek, yine ilk 200 içinde yer alan dünyanın en genç üniversitesi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, küresel sorunlara çözüm arayan ve toplumun ihtiyaç duyduğu dünya vatandaşlarını yetiştiren AGÜ’nün, hedeflerine ulaşmasında bir dönüm noktası olacak bu başarıya katkı sağlayan tüm AGÜ ailesine ve paydaşlarına teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.