Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sivil Toplum Buluşmaları"nın ilki yarın Ankara'da başlıyor

- Bakan Derya Yanık'ın açılış konuşmasını yapacağı toplantı, "Kadın" temasıyla düzenlenecek

06 Ekim 2021 Çarşamba 14:10
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenecek Sivil Toplum Buluşmaları'nın ilki, yarın Bakan Derya Yanık'ın katılımıyla Ankara'da başlayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları (STK) iş birliğiyle başlayacak Sivil Toplum Buluşmaları kapsamındaki toplantılar, dört ilde, farklı temalarda, ulusal bazda düzenlenecek.

Toplantıların ilki yarın, "kadın" temasıyla Ankara'da gerçekleştirilecek. Kadın alanında faaliyet gösteren tüm STK'lar programa davet edildi.

İki oturum şeklinde gerçekleşecek toplantının ilk oturumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, açılış konuşması yapacak. Yanık'ın konuşmasının ardından STK temsilcileri, sivil toplumla iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşlerini sunacak.

İkinci oturumda ise kadın alanındaki uygulamaların güçlendirilmesine ilişkin istişareler gerçekleştirilerek, STK'ların önerileri alınacak ve değerlendirilecek.

Dört farklı temada gerçekleştirilecek Sivil Toplum Buluşmaları'nın sonunda, sosyal amaçlı vakıf, dernek ve diğer STK'ların da iş birliğinde Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı oluşturulması hedefleniyor.

Sivil Toplum Vizyon Belgesi, Bakanlık tarafından geliştirilecek orta ve uzun vadeli stratejileri içerirken, Eylem Planı ile de stratejilerin uygulanmasının izlenmesi, gerekli araştırma, analiz ve değerlendirme çalışmalarının yapılması sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.