Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay:

- "2005 yılından bugüne kadar evde bakım hizmeti çerçevesinde verilen destek 500 bini aştı. Bu nüfusumuz açısından baktığımızda büyük bir oran. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin dedirtecek bir orandır. Elbette yapılması gereken daha çok şey var"

12 Şubat 2018 Pazartesi 16:50
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Karabay:

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, "2005 yılından bugüne kadar evde bakım hizmeti çerçevesinde verilen destek 500 bini aştı. Bu nüfusumuz açısından baktığımızda büyük bir oran. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin dedirtecek bir orandır. Elbette yapılması gereken daha çok şey var." dedi.

Karabay, Sağlık-Sen Engelliler Komisyonunca bir otelde düzenlenen "İnanıyorsan Engel Tanımazsın Forumu"nda, Türkiye'deki aile yapısı dikkate alındığında engelliliğin 81 milyonun 30 milyonunu ilgilendiren bir mesele olduğunu bildirdi.

Son 15 yılda engellilere yönelik önemli kazanımların hayat geçirildiğini belirten Karabay, "Bakanlık olarak engellilerimizle ilgili bakım ve rehabilitasyon hizmetleri veriyoruz. 2005 yılından bugüne kadar evde bakım hizmeti çerçevesinde verilen destek 500 bini aştı. Bu nüfusumuz açısından baktığımızda büyük bir oran. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin dedirtecek bir orandır. Elbette yapılması gereken daha çok şey var." ifadesini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Karabay, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

- "Engellilerimizin yaşadığı zorlukların farkındayız"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de engelliliğin hayatın herhangi bir döneminde, herkesi bir şekilde yakalayabilecek ve asla kayıtsız kalınamayacak bir olgu olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in engelli sahabelerin daima sosyal hayatın içinde kalmalarını sağlamak amacıyla onların kabiliyetlerine uygun iş ve mesleklerde istihdamını sağladığını aktaran Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görme engelli olması nedeniyle namazlarını evde kılmak için izin isteyen Abdullah İbni Mektum'u daima mescide gelmesi için teşvik etmiş, asla tecrit etmemiş, hayatın içinde kalmasını sağlamış, hatta değişik vesilelerle uzun süreli olarak Medine dışına çıktığında yerine vekil olarak tam 13 kez onu bırakmıştır. Bu durum, başlı başına bir ibret ve mesaj taşımaktadır bizlere."

Memiş, hem Memur-Sen Konfederasyonu hem de Sağlık-Sen olarak engelli çalışanların haklarını korumaya ve geliştirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sağlık-Sen olarak engellilerimizin çalışma şartlarında yaşadığı zorlukların, sıkıntıların ve taleplerin farkındayız. İmzaladığımız toplu sözleşme ile engelli çocuğu olan kamu görevlilerine ödenecek çocuk yardımının yüzde 50 artırımlı olarak ödenmesi sağlandı. Engelli kamu görevlilerinin; mesleki uyum eğitimlerinin ve fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesini, görevlendirilmeleri halinde refakatçilerin kendilerine eşlik etmesi kararlaştırıldı. Engelli kamu görevlilerinin kamu konutlarından pozitif ayrımcılık kapsamında öncelikli yararlanmalarına yönelik tedbirlerin alınması sağlandı."

Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Kemal Ergün ve davetliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.