AK Parti Çorum 6. Olağan İl Kongresi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "İnşallah Burseya tepesi de düşmek üzere. Orası da alındığı andan itibaren inşallah çok daha emin bir şekilde yola devam, durmak yok. Bu karda kışta, Mehmedimiz, Özgür Suriye Ordusuyla beraber yola devam ediyor" - "Şehitlerimizin mübarek kanlarını döken hainlerin de hem bu dünyada hem de öteki dünyada zebil olacağını biliyoruz. İşte bu sabah itibarıyla komutanımızla görüştüm. Şu an itibarıyla bu teröristlerden 484 tanesi ila cehenneme zümera" - "Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı da merhametli bir devlettir, merhametli bir millettir"

28 Ocak 2018 Pazar 14:30
AK Parti Çorum 6. Olağan İl Kongresi

ÇORUM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "İnşallah Burseya tepesi de düşmek üzere. Orası da alındığı andan itibaren inşallah çok daha emin bir şekilde yola devam, durmak yok. Bu karda kışta, Mehmedimiz, Özgür Suriye Ordusuyla beraber yola devam ediyor." dedi.

Erdoğan, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Çorum 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitabına, "Kendi şehrinde aziz dostum, yol ve dava arkadaşım yiğit insan Erol Olçok'u ve onun ciğer paresi Abdullah Tayyip'i rahmetle yad ediyorum. Onlar, 15 Temmuz gecesi 'mesele vatansa gerisi teferruattır' diyerek bir ok gibi ileri atıldırlar." diyerek başladı.

15 Temmuz gecesi 251 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, şimdi de Afrin'de 20 kadar gerek Mehmetçik gerekse Özgür Suriye Ordusu olmak üzere şehitlerin bulunduğunu vurguldı. Erdoğan, salonda bulunanlardan tüm şehitlerin ruhları için Fatiha Suresi okunmasını istedi.

Salondakilerin, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganlarının atılması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İnşallah Afrin için komuta merkezine gittim, ziyaret ettim. 'İhtiyacımız var' dendiği zaman önce ben, ondan sonra da siz benimle beraber geleceksiniz." diyerek cevap verdi. Ardından salondakiler de bir süre "İşte ordu, işte komutan" sloganı attı.

"Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan" terbiyesiyle yetiştirildiklerini vurgulayan Erdoğan, "İhanetin karabasan gibi ülkemizin üzerine çöktüğü o meşum gecede, baba oğul şehadete yürüyerek nesilden nesle aktarılacak büyük bir kahramanlık destanını baba evlat yazdılar. Bu kardeşlerimiz, tüm şehitlerimiz gibi, canlarını feda etmekten çekinmeyerek vatanı bir kez daha bize emanet ettiler." ifadesini kullandı.

- "İnşallah Burseya tepesi de düşmek üzere"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu'nun manevi mimarı Yunus Emre'nin "Geldi Geçti Ömrüm Benim" isimli şiirinin "Geldi geçti ömrüm benim. Şol yel esip geçmiş gibi. Hele bana şöyle gelir. Şol göz yumup açmış gibi. İş bu söze Hak tanıktır. Bu can gövdeye konuktur. Bir gün ola çıka gide. Kafesten kuş uçmuş gibi. Bu dünyada bir nesneye. Yanar içim göynür özüm. Yiğit iken ölenlere. Gök ekini biçmiş gibi." dizelerini okudu.

Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, toprağa düşen yiğitlerin sızısının yüreklerden gitmediğine dikkati çeken Erdoğan, zamanla içlerdeki yaralar kabuk bağlasa da kaybettiklerinin yerinin asla dolmadığına işaret etti.

Erdoğan, en büyük teselli kaynaklarının ise "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlamazsınız, lakin siz bilmezsiniz." ayetinin olduğunu aktardı. Burada müjdelendiği gibi şehitlerin tüm günahlarının affedildiğine inandıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin mübarek kanlarını döken hainlerin de hem bu dünyada hem de öteki dünyada zebil olacağını biliyoruz. İşte bu sabah itibarıyla komutanımızla görüştüm. Şu an itibarıyla bu teröristlerden 484 tanesi ila cehenneme zümera. İnşallah Burseya tepesi de düşmek üzere. Orası da alındığı andan itibaren inşallah çok daha emin bir şekilde yola devam, durmak yok. Bak, Azez'de şu anda adeta huzur var. Güneyden aynı şekilde kuzeye taaruzlar devam ediyor. Bu karda kışta, Mehmedimiz, Özgür Suriye Ordusuyla beraber yola devam ediyor."

- "Yurt dışına kaçanlar da kurtulduklarını sanmasınlar"

Milletin müsterih olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu devletin büyük bir devlet, bu askerin büyük bir asker ve güçlü bir ordu olduğunun altını çizdi. Erdoğan, böyle bir orduyla yola devam edildiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı da merhametli bir devlettir. Bu böyle bilinmeli. 15 Temmuz gecesi, milletimizin öz evlatlarını katleden, yaralayan FETÖ'cü alçaklardan işledikleri cinayetlerin hesabını hukuk önünde sonuna kadar soracağız. Yurt dışına kaçanlar da kurtulduklarını sanmasınlar. Onlar için de adalet eninde sonunda muhakkak tecelli edecektir.

FETÖ ve diğer terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditleri tamamen ortadan kalkana kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Şehitler diyarı Çorum'dan vatanımız, bağımsızlığımız ve istikbalimiz için canlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımıza bir kez daha Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum, şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine de sabırlar diliyorum. Gazilerimizden tedavisi sürenlere Rabbimden acil şifalar, diğerlerine de sağlık, afiyet ve uzun ömürler temenni ediyorum."

- "Çorum bir kez daha kendine yakışanı yaptı"

Erdoğan, Çorumlulara 16 Nisan'daki destekleri dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, şöyle dedi:

"Beşer planında biz bugüne kadar eğilmedik. Sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz. 16 Nisan halk oylamasından 6 gün önce Çorum'a gelmiş, Abide Meydanı'nı dolduran on binlerce kardeşimizden söz almıştık. Türkiye'nin yeni bir hükümet sistemine geçtiği o tarihi oylamada Çorum bir kez daha kendine yakışanı yaptı. Bize verdiği sözü yerine getirdi. 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64,5 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' dedi. Ahde vefa gösteren, demokrasiye, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan tüm Çorumlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum."

(Sürecek)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.