AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Günay, mesajında, bir milletin kurtuluş simgesi olan, Mehmet Akif Ersoy tarafından dile getirilen...

12 Mart 2021 Cuma 14:15
AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay'dan  İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günay, mesajında, bir milletin kurtuluş simgesi olan, Mehmet Akif Ersoy tarafından dile getirilen dizelerin 12 Mart 1921'de Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edildiğini anımsattı.

İstiklal marşının y​​​​üzyıl önce özgürlüğü elinden alınmış, vatanı parçalanmış, bayrağı indirilmiş bir milletin, bayrağı ve vatanı için neler yapabileceğinin kelimelerde ve dizelerde ruh bulmuş, ordusuna rehber olmuş tarihi ve edebi bir destan olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Manevi bir eser olmanın ötesinde özgürlük, bağımsızlık ve milli mücadelenin imgesi olmuştur. Tarihimiz boyunca bayrağımızın kaderi ile milletimizin kaderi daima birbirine bağlı olmuştur. Türk milleti sonsuza dek bağımsızlığı uğrunda önüne çıkacak her engeli aşacak güçte ve inançta olacaktır. Buna Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm dünya tanık oldu. Bu bayrak ve vatan bizimdir, en son Türk bireyi son nefesini vermeden Türk istiklal ve bağımsızlığını kimse yok edemez. Yüzyıl sonra da aynı tür senaryolar hazırlayanlara ve bunu uygulayanlar kuklalara bu inanç ve bilincimizi millet olarak bir kez daha hatırlatıyoruz."​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.