AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

- "Türkiye olarak bir tek hedefimiz var; insanlar nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa, orada huzur ve rahat içerisinde yaşamalarını sağlamak. Afrin operasyonu da bu anlamda sınırlarımıza yığınak yapan teröristlere karşı yapılmıştır" - "Biz kendi ülkemizi korumak ve kollamakla mükellefiz. Bayrağımıza, ülkemize, sınırlarımıza uzanan elleri kırarız. Bugün hangi sözü söylüyorsak yarın da onun arkasındayız"

27 Ocak 2018 Cumartesi 16:17
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Türkiye olarak bir tek hedefimiz var; insanlar nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa, orada huzur ve rahat içerisinde yaşamalarını sağlamak. Afrin operasyonu da bu anlamda sınırlarımıza yığınak yapan teröristlere karşı yapılmıştır." dedi.

Çalık, Konya temasları kapsamında, AK Parti Konya İl Başkanlığını ziyaretinde, İl Başkanı Hasan Angı'yı partinin kuruluşundan bugüne dek gösterdiği gayret ve çalışmalar dolayısıyla tebrik etti.

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri kapsamında, 2019'da gerçekleştirilecek seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten Çalık, "2019'da birliğimizi ve beraberliğimizi tesis etmek hepimizin boynunun borcudur. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor ve bu süreç, ulusal anlamda birliğimizin ve beraberliğimizin tüm dünya tarafından yakından takip edildiği bir süreç." ifadesini kullandı.

Çalık, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülkenin sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Misakı Milli sınırlarına uzanacak her türlü eli, dikilecek her türlü gözü yok ederiz. Herkes bunu böyle bilsin. Uluslararası güçler ve emperyalist güçlerin Ortadoğu üzerinde 'böl-parçala-yönet' düşüncesine sahip olduklarını biliyoruz. Türkiye olarak bir tek hedefimiz var; insanlar nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa, orada huzur ve rahat içerisinde yaşamalarını sağlamak. Afrin operasyonu da bu anlamda sınırlarımıza yığınak yapan teröristlere karşı yapılmıştır."

Zeytin Dalı Harekatı'nda Türkiye'ye destek açıklamalarında bulunan ülkelere de teşekkür eden Çalık, "Biz kendi ülkemizi korumak ve kollamakla mükellefiz. Bayrağımıza, ülkemize, sınırlarımıza uzanan elleri kırarız. Bugün hangi sözü söylüyorsak yarın da onun arkasındayız." dedi.

Türk Tabipler Birliği'nin Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili açıklamasını kınayan Çalık, bu açıklamanın gayri milli olduğunu dile getirdi. Çalık, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıklayan Konya Tabipler Odası'na da teşekkür etti.

Çalık, Afrin'de canı pahasına vatanını koruyan askerlerin zaferle yurda dönmesini dileyerek, şehit haberlerinin son bulmasını temenni etti.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da ziyareti dolayısıyla Çalık'a teşekkür etti.

Konya'nın büyük bir şehir olduğunu belirten Angı, bu büyüklüğün sadece yüz ölçümüyle ilgili olmadığını, tarihi derinlikten geldiğine işaret etti.

AK Parti'nin kuruluş tarihinden itibaren Konya'dan önemli destek gördüğüne değinen Angı, "İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde yeni bir rekora imza atma gayreti gösteriyoruz." dedi.

Çalık, konuşmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.