AK Parti Kayseri İl Başkanı Çopuroğlu'ndan 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Çopuroğlu, mesajında, yargı sisteminin en önemli unsuru olan savunma hakkının temel haklar arasında öncelikli olduğunu belirtti.Savunma...

05 Nisan 2021 Pazartesi 09:47
AK Parti Kayseri İl Başkanı Çopuroğlu'ndan 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çopuroğlu, mesajında, yargı sisteminin en önemli unsuru olan savunma hakkının temel haklar arasında öncelikli olduğunu belirtti.

Savunma hakkının uygulayıcısı olan avukatların üstlendikleri bu önemli sorumlulukla ülkede yaşayan tüm bireylerin temel haklarının kanunlar çerçevesinde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığını da güvence altına aldıklarını vurgulayan Çopuroğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca vatandaş ve devlet ilişkilerinin çağdaş bir zemine oturtulmasında önemli bir görev üstlenmekte olan avukatlar, hukuku üstün kılmak ve adaletin terazisinden ayrılmamakla devlete ve devletin kurumlarına olan bağlılığı da güçlendirmektedirler. Adalete ve adil yargılanmaya herkesin bir gün ihtiyacı olacağı düşüncesinden hareketle güçlüden yana değil haktan yana tavır alabilen bir anlayışın temsilcisi olan avukatlara her dönemde ve her ortamda ihtiyaç vardır. Zira avukatlık kamunun vicdanıdır. Hakkın ve adaletin toplumun bütün kesimlerinde sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayan, en temel hak ve özgürlüklerin korunması açısından çok önemli konumda olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, adaletin tecellisi için verdikleri bu kutsal mücadelede başarılar dilerim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.