AK Parti teşkilatlarından Kabaş, CHP'li Özkoç ve Erdoğdu için suç duyurusu

TOKAT (AA) - Samsun, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Sinop ve Çorum'da AK Parti il teşkilatları, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı...

24 Ocak 2022 Pazartesi 15:34
AK Parti teşkilatlarından Kabaş, CHP'li Özkoç ve Erdoğdu için suç duyurusu

TOKAT (AA) - Samsun, Tokat, Kastamonu, Çankırı, Sinop ve Çorum'da AK Parti il teşkilatları, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, partililerle adliyeye giderek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri sebebiyle Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini sundu.

Aksu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin yayın organı haline gelen televizyon kanalında sistematik olarak partilerine, Genel Başkanlarına ilke, ahlak, hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleriyle tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam ettiğini vurgulayan Aksu, "Yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulan ülkemiz itibar kazanmış, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna gelmiştir. Bu büyük başarıda en büyük pay hiç şüphesiz Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a aittir." dedi.

Türkiye'nin bir yandan gerçekleştirdiği yoğun kalkınma hamleleri serüvenine devam ederken, bir yandan da dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyecek kadar düşük seviyede muhalefet anlayışının engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını anlatan Aksu, şunları kaydetti:

"Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı, ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir. Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir. Söyleyecek sözü olmayan çaresizler ya küfürler savurur ya tehdit ve hakaretlerde bulunur ya da saldırıya geçer. Şundan emin olabilirsiniz, siz saldırdıkça biz liderimizi daha çok seviyoruz, ona daha sıkı sarılıyoruz. Siz saldırdıkça, Büyük Türkiye'nin Büyük Lideri'nin açtığı yolda devam eden yürüyüşümüzü daha kararlı sürdürüyoruz."

- Tokat

AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, adliye binası önünde yaptığı açıklamada, Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hiçbir şekilde tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Ülkeye hizmet etmekten başka derdi olmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığına işaret eden Aldemir, "Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek, gözü dönmüşlüktür, hadsizliktir, zavallılıktır. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Aldemir ve beraberindeki partililer, daha sonra Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Kastamonu

Kastamonu Adliyesi önünde toplanan partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Türkiye'nin yapılan kalkınma hamleleriyle prangalarından kurtulduğunu söyledi.

Türkiye'nin itibar kazandığını, bölge coğrafyasında ve uluslararası arenada söz sahibi bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Ünlü, şöyle konuştu:

"Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan zavallı sözde gazeteci Kabaş'ın tek misyonu AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza nefret kusmak olan bu televizyon kanalında liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz."

- Çankırı

AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Çankırı Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki programa CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Sedef Kabaş konuk olduğunu hatırlattı.

Programda Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahammülü mümkün olmayan ağır hakarette bulunduğunu belirten Çelik, "Bu seviyesi düşük muhalefet anlayışı, ülkemizin içeride ve dışarıda menfaatinin her daim karşısında yer alarak toplumsal huzurumuza kastedecek hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmemektedir. Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin değerlerinin karşısında durmayı muhalefet yapmak zanneden bu aciz zihniyet, bir kere daha kendisini göstermiştir." diye konuştu.

Çelik ve beraberindekiler, ardından adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

- Sinop

AK Parti Sinop İl Başkan Vekili Hasan Özcan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, seviyesi düşük muhalefet anlayışının ülkeye hiçbir şey kazandırmayacağını söyledi.

Muhalefetin hiçbir fırsatı kaçırmayarak gizli açık her türlü ihanet şebekeleriyle ortak hareket etmekten imtina etmediğini anlatan Özcan, "AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz." ifadesini kullandı.

Özcan ve beraberindeki partililer, daha sonra Sinop Adliyesi'ne giderek Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

- Çorum

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları İl Başkanı Fatih Temur ve partililer adliyeye giderek, Kabaş, Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ahlatcı, burada gazetecilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri kınadıklarını söyledi.

Konuyu yargı önünde takip edeceklerinin altını çizen Ahlatcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız, aziz milletimizin güveni, duası ve desteğiyle yoluna devam edecektir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiTokatSuç Duyurusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.