Akdağmadeni Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüm tesisi için çalışma başlattı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Akdağmadeni Belediyesi, ilçede toplanan cam, plastik, kağıt ve organik atık ile evsel atıkların ekonomiye kazandırılması için çalışma başlattı.Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada,...

09 Nisan 2021 Cuma 16:43
Akdağmadeni Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüm tesisi için çalışma başlattı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Akdağmadeni Belediyesi, ilçede toplanan cam, plastik, kağıt ve organik atık ile evsel atıkların ekonomiye kazandırılması için çalışma başlattı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, yaptığı açıklamada, ilçede geri dönüşüm seferberliğinin sıfır atık yaklaşımıyla hayat bulacağını belirtti.

Belediye tarafından evlere geri dönüşümlü atık toplama poşetleri dağıtacağını ve bunların düzenli olarak toplanacağını belirten Yalçın, "Ayrıca ilçemizin farklı noktalarında geçici atık toplama üniteleri oluşturacağız. Kurulacak sıfır atık tesisimizde ayrıştırılan atıklarımızı ekonomiye kazandıracağız. Yaklaşık 500 metrekare kapalı alanı bulunan geri dönüşüm tesisimizde atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak." dedi.

Yalçın, özellikle doğada yüzyıllarca yok olmayan plastik atıkları, kuracakları tesiste çöp poşetlerine dönüştüreceklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.