Akdağmadeni'nde “Çevre bilinci ve sağlık” konferansı

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çevre Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi’nde "Çevre bilinci ve sağlık” konulu konferans verdi.Prof. Dr....

23 Mayıs 2022 Pazartesi 18:01
Akdağmadeni'nde “Çevre bilinci ve sağlık” konferansı

YOZGAT (AA) - Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çevre Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi’nde "Çevre bilinci ve sağlık” konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Temel, okulun salonundaki konuşmasında, çevre bilincinin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, kirletilen çevrede tüm canlıların hasta olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesine, uzman doktor sayısının artmasına rağmen hastalıklarda da artış olmasının, toprağın, suyun ve havanın kirletilmesinden kaynaklandığını ifade eden Temel,"En son çalışmalarda, akciğerlerde de mikroplastikler tespit edilmiş. Bunun da havada bulunan mikroplastiklerin solunmasıyla geçtiği öngörülmektedir. Özellikle de gençlerin iyi bir çevre bilinci kazanması gerekmektedir." dedi.

Temel, hayvanların çevreye atılan plastikleri yemesinin yaralanma ve ölümlere neden olduğunun altını çizerek, hiçbir insanın hayvanlara zarar verme hakkı olmadığını kaydetti.

Konferans sonunda Temel, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.