AKDEN ve Çamlı Enerji'de TİS süreci Yüksek Hakem Kuruluna taşındı

- TES-İŞ: - "Adil gelir dağılımının gözetilmediği, işçinin gelir ve refahının göz ardı edildiği bir iş yerinde iş barışı, huzur ve verimlilik elde etmek mümkün değildir"

07 Nisan 2021 Çarşamba 15:00
AKDEN ve Çamlı Enerji'de TİS süreci Yüksek Hakem Kuruluna taşındı

ANKARA (AA) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İŞ) Sendikası, AKDEN Enerji Dağıtım AŞ ve Çamlı Enerji Dağıtım AŞ'deki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçlerinde anlaşma sağlanamadığını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, TİS müzakerelerine Çamlı Enerji'de 23 Kasım 2020'de, AKDEN Enerji'de ise 24 Kasım 2020'de başlandığı belirtilerek, "iki işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle sürecin anlaşmayla tamamlanmadığı" ifade edildi.

Resmi arabulucu aşamasında da anlaşma sağlanamaması üzerine sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna taşındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son derece makul taleplerimize, sözleşme masasında maalesef karşılık bulamadık. Sendika olarak amacımız, iş yerinde üyelerimizin ekonomik ve toplumsal hak ve menfaatlerini temsil etmek, korumak ve geliştirmektir, üyelerimize, yaptıkları işe uygun, insan onuruna yaraşır ve adil bir ücret sağlamak, çalışma şartlarının buna uygun bir şekilde düzenlenmesine öncülük etmektir. Adil gelir dağılımının gözetilmediği, işçinin gelir ve refahının göz ardı edildiği bir iş yerinde iş barışı, huzur ve verimlilik elde etmek mümkün değildir. İşçiye uzatılan elin verimlilik ve yüksek hizmet kalitesi olarak işverene geri döneceği unutulmamalıdır. Bundan sonra düşünme sırası ve tüm sorumluluk, AKDEN Enerji Dağıtım AŞ ve Çamlı Enerji Dağıtım AŞ yetkililerine aittir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.