Aksaray Valisi Aydoğdu ve Başkan Dinçer'den Gaziler Günü mesajı

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aydoğdu, mesajında, Türk Milletinin en önemli hasletlerinden birisinin bağımsızlığa olan düşkünlüğü olduğunu...

18 Eylül 2021 Cumartesi 18:20
Aksaray Valisi Aydoğdu ve Başkan Dinçer'den Gaziler Günü mesajı

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aydoğdu, mesajında, Türk Milletinin en önemli hasletlerinden birisinin bağımsızlığa olan düşkünlüğü olduğunu belirtti.

Bunu her şeyin üstünde tuttuğunu ve uğruna her şeyi feda edeceğini vurgulayan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Onun için de şehitlik ve gaziliği bağımsızlığın sembolü olarak görür, bu payeleri büyük bir onur ve gurur kaynağı sayar. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz."

Başkan Dinçer ise gazilik makamının yaşarken elde edilecek en şerefli makamlardan biri olduğunu dile getirdi.

Türk Milleti'nin tarih boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edindiğini hatırlatan Dinçer, "Bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.